Vučića vole i Merkelova i Putin!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić važi za favorita na predsedničkim izborima koji se održavaju u nedelju, a podršku su mu dali i nemačka kancelarka Angela Merkel, nekadašnji kancelar Gerhard Šreder i predsednik Rusije Vladimir Putin, ističe nemačka državna televizija ARD.

Srbija 30.03.2017 | 14:45
Vučića vole i Merkelova i Putin!
U pirlogu ARD u centralnoj informativnoj emisiji ukazuje se da je, među govornicima na jednom od predizbornih mitinga podrške Vučiću bio i bivši šef nemačke vlade Šreder, koji je istakao da EU zna da se Vučić zalaže za pomirenje u regionu, kao i da nema boljeg za mesto predsednika Srbije od njega.

Deset dana ranije Vučića je, za proevropski kurs, pohvalila kancelarka Merkel.

Prilikom posete Vučića Berlinu Merkelova je, prenosi ARD, istakla da je EU otvorila nova poglavlja sa Srbijom u pristupnim pregovorima i da to pokazuje da reforme napreduju, kao i da one odgovaraju standardima koje su postavile članice EU, što je veliki uspeh, navodi nemačka televizija. 



Nedavno se Vučić vratio iz posete Moskvi, gde je i ruski predsednik Vladimir Putin poželeo Vučiću puno uspeha na izborima, a pored toga je "zapečaćena" isporuka ruskih Mig-ova za Srbiju, podseća ARD.

Merkel i Putin za Vučića - da li je to neki čudni savez, pita ARD i citira odgovor direktora Beogradskog centra za bezbednosne studije Miloša Popovića da nije:

- Sve zemlje žele pre svega stabilnost - kaže Popović i objašnjava da je za Nemačku važno da Srbija ostane na putu u EU, da dalje kontroliše balkansku migrantsku rutu i da se dalje zalaže za dogovor sa Kosovom.



Rusija je, kako je dodao, takođe suštinski zainteresovana za stabilnost srpske vlade, iako Moskva, istovremeno, na Balkanu, pa i u Srbiji podržava desničarsko- nacionalne, delimično i desničarsko- radikalne snage.

- Ali, zvanično, Putin naglašava svoj interes za stabilnošću Srbije - kaže Popović za ARD.

ARD prenosi da, prema najnovijih istraživanjima, Vučić može, u nedelju, osvojiti između 53 i 57 odsto glasova.

Čak i ako bude dobio ispod 50 odsto i morao da uđe u drugi krug, čini se da je njegova pobeda sigurna, naglašava ARD. 

(Informer)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

milojko

30.03.2017 12:49

Vucic zna da je eu buducnost za srbe rusima treba biti u dobrim odnosima ali ekonomija bi srbiji prcvetala tek kad bi se priblizili zapadnim drzavama!

ODGOVORITE
Name

DA

30.03.2017 13:23

ALI GA BAJA NE MOZE SMISLITI.

ODGOVORITE
Name

075

30.03.2017 13:30

Mnogo radi za Srbiju dobrih stvari i mnogo radi za sve građane Srbije ( Srbe i ostale ) ! Nama treba u B i H jedan takav !!

ODGOVORITE
Name

Naivni

30.03.2017 13:37

Srbi su navikli na ultimatume.Uskoro ce Merkelica sapnuti Vucku,,,Rusi ili mi,,.

ODGOVORITE
Name

re Naivni

31.03.2017 13:17

Bas si naivni i to skroz.Njemci su glavni u EU,a njima to ne smeta.Da su u pitanju Englezi umjesto Njemaca, oni ne bi dozvolili Vucicu sjedenje na dve stolice,gdje je jedna ruska.Mnogo je bilo teze sjediti na dve stolice lani,nego sada.Sada Vucica niko i ne upozorava.

Name

SAMO JAKO

30.03.2017 13:42

INFORMER LAZE VUCICEVIC LAZE.BELI PRELETACEVIC PRECEDNIK NEMA STAJANJA LJUBI CIKA NEDELJA..

ODGOVORITE
Name

DOMI

30.03.2017 16:43

VOLI GA I DODIK,KO BAJRO MATER!!

ODGOVORITE