Власник најмањег ресторана у Данској пере суђе, служи госте

Томас Памперин је власник, кувар, конобар и перач посуђа у најмањем ресторану у Данској – "Њордвесту".

Путовања 30.03.2017 | 14:38
Власник најмањег ресторана у Данској пере суђе, служи госте
Овај угоститељски објекат може истовремено да прими само осам особа, а налази се на тргу Уттерслев у Копенхагену.

"Уместо да радим за људе који не цене мој рад, радије имам свој ресторан где могу да будем свој. Иако ми понекад недостаје неко с ким би могао да разговара", признао је Памперин, који је ресторан отворио у септембру 2016.

Због мањка квадратуре његов простор за кување лишен је великих помагала којима су опремљене професионалне кухиње. Ипак, упркос томе, тамо се може видети апарат за припремање хране соус-виде техником, две рерне и миксер.

За оброк од четири или пет јела наплаћује 39 или 46 евра, а у цену је укључено и вино.

Пре него што отвори ресторан у 18 сати, Томас пере судове, гланца чаше и прибор за јело, поставља сто, усисава, меси тесто за хлеб, сече све намирнице и припрема све остале састојке потребне за вечеру. Када гости оду, мора да опере целу кухињу, пре него што је затвори у 23 сата.

Као и многи други млади кувари његове генерације, Памперин верује у припрему сезонске хране која је узгојена на локалним пољопривредним газдинствима. Управо зато се јеловник стално мења и прилагођава доступним намирницама.

"У мојој кухињи се ништа не баца, чак и ако треба да потрошим сат времена више да искористим намирницу до краја", закључује Памперин.

Б 92
фото:инстаграм

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бн

30.03.2017 13:25

У цему је проблем зар треба да се понаса као наси билмези сто глинен газде.А искористава и уцјењује своје раднике.Пуно тога ми морамо да промјенимо у насем понасању.

ОДГОВОРИТЕ