Видео: Узми, Швајни, светску титулу!

Немачком фудбалеру је на представљању у Чикагу постављено питање из категорије "веровали или не"!

Фудбал 30.03.2017 | 12:30
Видео: Узми, Швајни, светску титулу!
Бастијан Швајнштајгер дочекан је у САД као истинска звезда. Бивши репрезентативац Немачке је потписивањем уговора са Чикаго Фајером, нашег тренера Вељка Пауновића, постао последњи у низу времешних фудбалских асова, који су из Европе дошли у МЛС лигу да заврше каријеру.

Његово званично представљање побудило је велико интересовање локалних медија, а међу присутним новинарима било је и само површно упућених у "најважнију споредну ствар на свету".

Један од њих одважио се да затражи микрофон и постави Швајнштајгеру вероватно најчудније питање које је чуо за петнаестак година професионалног играња фудбала.

"Да ли Чикаго после твог доласка има отворен пут до Светског купа", несигурно је упитао и потпуно збунио новог члана Фајера, који се окренуо ка Пауновићу за додатно објашњење.

Пре него што је Швајнштајгер схватио о чему се ради, новинар се потрудио да "поједностави" питање.

"Да ли сада, када си овде, мислиш да је освајање Светског купа реална амбиција за Чикаго".

Потпуно збуњени Немац питао је портпарола да ли новинар мисли на Светско клупско првенство, али је овоме било јасно да је реч о правом шампионату света (Мундијалу, кога у САД зову "Светски куп") и да новинар, једноставно, нема појма о чему прича!

"Ми се не такмичимо за Светски куп, али хајде да прилагодимо ово питање и причамо о МЛС купу", елегантно је званичник понудио излаз из непријатне ситуације.

Швајнштајгер је, као искусан професионалац, сада већ знао шта треба да каже...



"У фудбалу је све реално. Увек сам веровао да тим за који играм може да добије утакмицу, чак и када игра против најбољег на свету. Само, није мој стил да обећам да ћемо освојити лигу. Желим да добијем следећи меч и да идем даље утакмицу по утакмицу, па да на крају видимо где смо стигли. То је све што можемо да урадимо. А, свакако се надам да ће Чикаго једног дана доћи до светске клупске титуле, као што каже ваше питање".

За тим који се у последњих седам сезона само једном пласирао у МЛС плеј-оф, а пролетос заузео последње, 20. место у лиги (срећа по њих што нема испадања), амбиције би чак и са освајачем бројних трофеја, као што је Бастијан Швајнштајгер, на почетку требало да буду знатно скромније...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар