Video: Uzmi, Švajni, svetsku titulu!

Nemačkom fudbaleru je na predstavljanju u Čikagu postavljeno pitanje iz kategorije "verovali ili ne"!

Fudbal 30.03.2017 | 12:30
Video: Uzmi, Švajni, svetsku titulu!
Bastijan Švajnštajger dočekan je u SAD kao istinska zvezda. Bivši reprezentativac Nemačke je potpisivanjem ugovora sa Čikago Fajerom, našeg trenera Veljka Paunovića, postao poslednji u nizu vremešnih fudbalskih asova, koji su iz Evrope došli u MLS ligu da završe karijeru.

Njegovo zvanično predstavljanje pobudilo je veliko interesovanje lokalnih medija, a među prisutnim novinarima bilo je i samo površno upućenih u "najvažniju sporednu stvar na svetu".

Jedan od njih odvažio se da zatraži mikrofon i postavi Švajnštajgeru verovatno najčudnije pitanje koje je čuo za petnaestak godina profesionalnog igranja fudbala.

"Da li Čikago posle tvog dolaska ima otvoren put do Svetskog kupa", nesigurno je upitao i potpuno zbunio novog člana Fajera, koji se okrenuo ka Paunoviću za dodatno objašnjenje.

Pre nego što je Švajnštajger shvatio o čemu se radi, novinar se potrudio da "pojednostavi" pitanje.

"Da li sada, kada si ovde, misliš da je osvajanje Svetskog kupa realna ambicija za Čikago".

Potpuno zbunjeni Nemac pitao je portparola da li novinar misli na Svetsko klupsko prvenstvo, ali je ovome bilo jasno da je reč o pravom šampionatu sveta (Mundijalu, koga u SAD zovu "Svetski kup") i da novinar, jednostavno, nema pojma o čemu priča!

"Mi se ne takmičimo za Svetski kup, ali hajde da prilagodimo ovo pitanje i pričamo o MLS kupu", elegantno je zvaničnik ponudio izlaz iz neprijatne situacije.

Švajnštajger je, kao iskusan profesionalac, sada već znao šta treba da kaže...



"U fudbalu je sve realno. Uvek sam verovao da tim za koji igram može da dobije utakmicu, čak i kada igra protiv najboljeg na svetu. Samo, nije moj stil da obećam da ćemo osvojiti ligu. Želim da dobijem sledeći meč i da idem dalje utakmicu po utakmicu, pa da na kraju vidimo gde smo stigli. To je sve što možemo da uradimo. A, svakako se nadam da će Čikago jednog dana doći do svetske klupske titule, kao što kaže vaše pitanje".

Za tim koji se u poslednjih sedam sezona samo jednom plasirao u MLS plej-of, a proletos zauzeo poslednje, 20. mesto u ligi (sreća po njih što nema ispadanja), ambicije bi čak i sa osvajačem brojnih trofeja, kao što je Bastijan Švajnštajger, na početku trebalo da budu znatno skromnije...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar