Гађао Борјану из социјалних побуда

Урадио сам то у афекту! - изјавио је при полицијском саслушању Франо Кришто (26) из Ливна, политолог и будући магистар новинарства у Мостару, након што је грубо псовао и вријеђао па камењем гађао своју Борјану Кришто (56), замјеницу предсједавајућег Заступничког дома Парламентарне скупштине БиХ и предсједника ХДЗ-а БиХ, чија кућа је у његовом комшилуку.

Босна и Херцеговина 30.03.2017 | 08:05
Гађао Борјану из социјалних побуда
Он је навео  да је у пролазу видио Борјану, која живи у близини, па га обузела разјареност због посљедњих натписа по порталима о донацијама власти, бесплослици, као и одласку суграђана у иностранство због егзистенције, те је зграбио два камена, а не четири, како се тврди, и гађао је искључиво из социјалних, а не политичких побуда.

Добио је мјере забране и пријети му до шест мјесеци затвора

Навео је и да је раније био политички активан, наводно, колико је Ливњацима познато, у Младежи ХДЗ-а 90', нап.а., али да то више није. Како је потврдио у свом признању, раније су њихове породице биле у коретним комшијским односима, као и то да мисли да је његов отац неки даљни рођак Борјанина супруга, али у то није био посве сигуран.

У посљедње вријеме је радио у Њемачкој, будући да, како наводе његови познаници, за њега ни као образованог нема посла у родном крају.

Према њиховим наводима, он у кући живи са сестром, такође мостарском студентицом, док су им родитељи са још двоје дјеце тренутно у Њемачкој.

Франо Кришто је пуштен да се брани са слободе, уз мјере забране.

Иначе, према Кривичном закону ФБиХ, тко угрози сигурност неке особе озбиљном пријетњом да ће напасти на живот или тијело те особе или на тај начин изазове узнемирење грађана, казниће се казном затвора до шест мјесеци.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хојдана

30.03.2017 06:17

Било би постено,а и ти би се мало подигла из блата да казес да је то само младалацка фрустрација и да момак нетреба да испаста.Ако зелис медијске позорности,онда право у Управу за ИО тамо су струцњаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

30.03.2017 06:22

Ста да ради мозда це ријесити егзистенцију бар за 6.мјесеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жена Луч - каже Рајко Васић

30.03.2017 06:58

Невјеста "угоженог" хрватског народа добила грант (поклон) од 100.000 КМ. Средства су дозначена из ВМ БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

30.03.2017 07:14

Разумјем те друзе.Бојим се да тебе не окриве за Твоје понасање.Јер полтрона је пуна Босна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

31.03.2017 16:57

Да си је ј..о неби те пријавила

ОДГОВОРИТЕ