Gađao Borjanu iz socijalnih pobuda

Uradio sam to u afektu! - izjavio je pri policijskom saslušanju Frano Krišto (26) iz Livna, politolog i budući magistar novinarstva u Mostaru, nakon što je grubo psovao i vrijeđao pa kamenjem gađao svoju Borjanu Krišto (56), zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH, čija kuća je u njegovom komšiluku.

Bosna i Hercegovina 30.03.2017 | 08:05
Gađao Borjanu iz socijalnih pobuda
On je naveo  da je u prolazu vidio Borjanu, koja živi u blizini, pa ga obuzela razjarenost zbog posljednjih natpisa po portalima o donacijama vlasti, besploslici, kao i odlasku sugrađana u inostranstvo zbog egzistencije, te je zgrabio dva kamena, a ne četiri, kako se tvrdi, i gađao je isključivo iz socijalnih, a ne političkih pobuda.

Dobio je mjere zabrane i prijeti mu do šest mjeseci zatvora

Naveo je i da je ranije bio politički aktivan, navodno, koliko je Livnjacima poznato, u Mladeži HDZ-a 90', nap.a., ali da to više nije. Kako je potvrdio u svom priznanju, ranije su njihove porodice bile u koretnim komšijskim odnosima, kao i to da misli da je njegov otac neki daljni rođak Borjanina supruga, ali u to nije bio posve siguran.

U posljednje vrijeme je radio u Njemačkoj, budući da, kako navode njegovi poznanici, za njega ni kao obrazovanog nema posla u rodnom kraju.

Prema njihovim navodima, on u kući živi sa sestrom, takođe mostarskom studenticom, dok su im roditelji sa još dvoje djece trenutno u Njemačkoj.

Frano Krišto je pušten da se brani sa slobode, uz mjere zabrane.

Inače, prema Krivičnom zakonu FBiH, tko ugrozi sigurnost neke osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te osobe ili na taj način izazove uznemirenje građana, kazniće se kaznom zatvora do šest mjeseci.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hojdana

30.03.2017 06:17

Bilo bi posteno,a i ti bi se malo podigla iz blata da kazes da je to samo mladalacka frustracija i da momak netreba da ispasta.Ako zelis medijske pozornosti,onda pravo u Upravu za IO tamo su strucnjaci.

ODGOVORITE
Name

rade

30.03.2017 06:22

Sta da radi mozda ce rijesiti egzistenciju bar za 6.mjeseci

ODGOVORITE
Name

Žena Luč - kaže Rajko Vasić

30.03.2017 06:58

Nevjesta "ugoženog" hrvatskog naroda dobila grant (poklon) od 100.000 KM. Sredstva su doznačena iz VM BiH.

ODGOVORITE
Name

Bn

30.03.2017 07:14

Razumjem te druze.Bojim se da tebe ne okrive za Tvoje ponasanje.Jer poltrona je puna Bosna.

ODGOVORITE
Name

xxx

31.03.2017 16:57

Da si je j..o nebi te prijavila

ODGOVORITE