Мик Шумахер: Једино је тата заслужио мјесто мог идола и узора!

Под будним оком немилосрдне јавности, Шумахер јуниор започиње свој Ф3 пут спомињући значај оца за његов постепен успон у каријери.

Остали спортови 01.04.2017 | 16:15
Мик Шумахер: Једино је тата заслужио мјесто мог идола и узора!
Нећемо почети причу чувеном крилатицом да “ивер не пада далеко од кладе”! Далеко јеМик Шумахер од ивера, а и његов у легенду за живота записани отац Михаел од тамо некакве “кладе”!

Простим речником говорећи, син седмоструког шампиона Формуле 1 и није неки момак који је баш уживао у свом детињству. Од када се догодио тај несрећни пад на скијању у децембру 2013, за Мика Шумахера је престало безбрижно детињство. И то није све, Шумахер јуниор никада није злоупотребио очеву личну карту. У спортском смислу, пење се степеник по степеник. После две сезоне у Формули 4, он ће ове године наћи у Формули 3. То само значи да Мик стопама свога оца гази властитим кораком и да је после много, много времена успео смислено јавно да изнесе своја осећања.

“Једино је мој тата заслужио место мог идола и узора. Сањам о много чему, али свакако да је мој главни циљ долазак у Формулу 1 и освајање шампионске титуле”, рекао је Мик Шумахер за немачки РТЛ, што веродостојно преноси Билд.

Када је реч о Мику Шумахеру, добро је напоменути да ће он ускоро изаћи на стазу Формуле 3. Прва трка је заказана већ за 16. април на стази Силвертоун, а пошто Мик Шумахерза скауте Формуле 1 није макар ко, очекује се да ће га на свим тркама вребати будно око скаута Тото Волфа. На Мику је зато да се докаже.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар