''Српском Погби'' цијена скочила шест пута и данас је најскупљи играч Лација!

Анализа фудбалског бума по имену Сергеј Милинковић Савић који ће ускоро постати најскупљи српски фудбалер у историји!

Фудбал 31.03.2017 | 17:30
''Српском Погби'' цијена скочила шест пута и данас је најскупљи играч Лација!
Сергеј Милинковић Савић је једно од открића сезоне у Италијанском фудбалу. Иако има 22 године и ово му је тек друга сезона у Италији, игра Лација се више не може замислити без њега. На 30 мечева ове сезоне у дресу Небескоплавих је постигао шест голова и уписао је четири асистенције. Пети је по минутажи у екипи Симонеа Инзагија

Цена српског везисте је за то време скочила шест пута!

“Инзагијев Лацио вреди дупло више”, израчунао је у данашњем издању римски Коријере дело Спорт. Према њиховој рачуници, тим Небескоплавих је на почетку сезоне вредео 93.000.000 евра а сада кошта 236.000.000 европских новчаница. Према тој листи, најскупљи играч Лација у овом моменту је баш Сергеј Милинковић Савић чији играчки картон тренутно кошта 30.000.000. Исту цену имају Де Фрај и Имобиле, док су Кеита и Фелипе Андерсон на цифри од 25.000.000. Римски денвик запажа да је највећи скок забележио управо српски фудбалер који се котирао на око 5.000.000 евра пре годину дана а данас вреди шест пута више.

А цена и даље расте...

У тексту се још каже да наш фудбалер није почео лоше дебитантску сезону под палицомСтефана Пиолија, али да није ни изблиза био тако разарајући играч као што је сада. Инзаги је, за разлику од Пиолија, пронашао улогу која максимално валоризује квалитете Сергеја на терену. На месту офанзивног везисте, Милинковић Савић је добио шансу да покаже све своје квалитете, од технике, преко трчања до игре главом и убацивања у офанзивни ред Лација чиме је побољшао значајно убојитост Небескоплавих. “Данас га многи пореде са Погбом и на фудбалској пијаци његова вредност је око 30.000.000 евра”, закључујеКоријере.

Управо због тога - поучен претходним искуствима укључујући са Де Фрајом и Кеитомкоји ће напустити Лацио за пар месеци јер им уговор истиче 2018. године - председник Клаудио Лотито, пише римски Месађеро,  је спремио понуду Сергеју за продужетак уговора до 2022. године и повећање плате на 1.500.000 евра  која би сваке године прогресивно расла да би у последњој фази износила 2.000.000.

У овом моменту Сергеј Милинковић Савић је други највреднији фудбалер Србије. Скоро дупло скупљи од Душана Тадића и за који милион јефитнији од Немање Матића.  Али време ради за њега и у будућности ће скоро сигурно постази најскупљи фудбалер у историји Србије и срушити рекорд Николе Максимовића.

Јувентус и острвски великани попут Манчестер Јунајтеда, Челсија и Арсенала су се до сада помињали као могуће дестинације. Прво следи продужетак сарадње са Римљанима и вероватно још један сезона у Лацију. А онда и прелазак на фудбал највише класе… Цену српског везисте би додатно могао да подигне успех младе репрезентације на ЕП у Пољској где ће он бити прва звезда Орлића и један од најатрактивнијих играча на целом труниру.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар