''Srpskom Pogbi'' cijena skočila šest puta i danas je najskuplji igrač Lacija!

Analiza fudbalskog buma po imenu Sergej Milinković Savić koji će uskoro postati najskuplji srpski fudbaler u istoriji!

Fudbal 31.03.2017 | 17:30
''Srpskom Pogbi'' cijena skočila šest puta i danas je najskuplji igrač Lacija!
Sergej Milinković Savić je jedno od otkrića sezone u Italijanskom fudbalu. Iako ima 22 godine i ovo mu je tek druga sezona u Italiji, igra Lacija se više ne može zamisliti bez njega. Na 30 mečeva ove sezone u dresu Nebeskoplavih je postigao šest golova i upisao je četiri asistencije. Peti je po minutaži u ekipi Simonea Inzagija

Cena srpskog veziste je za to vreme skočila šest puta!

“Inzagijev Lacio vredi duplo više”, izračunao je u današnjem izdanju rimski Korijere delo Sport. Prema njihovoj računici, tim Nebeskoplavih je na početku sezone vredeo 93.000.000 evra a sada košta 236.000.000 evropskih novčanica. Prema toj listi, najskuplji igrač Lacija u ovom momentu je baš Sergej Milinković Savić čiji igrački karton trenutno košta 30.000.000. Istu cenu imaju De Fraj i Imobile, dok su Keita i Felipe Anderson na cifri od 25.000.000. Rimski denvik zapaža da je najveći skok zabeležio upravo srpski fudbaler koji se kotirao na oko 5.000.000 evra pre godinu dana a danas vredi šest puta više.

A cena i dalje raste...

U tekstu se još kaže da naš fudbaler nije počeo loše debitantsku sezonu pod palicomStefana Piolija, ali da nije ni izbliza bio tako razarajući igrač kao što je sada. Inzagi je, za razliku od Piolija, pronašao ulogu koja maksimalno valorizuje kvalitete Sergeja na terenu. Na mestu ofanzivnog veziste, Milinković Savić je dobio šansu da pokaže sve svoje kvalitete, od tehnike, preko trčanja do igre glavom i ubacivanja u ofanzivni red Lacija čime je poboljšao značajno ubojitost Nebeskoplavih. “Danas ga mnogi porede sa Pogbom i na fudbalskoj pijaci njegova vrednost je oko 30.000.000 evra”, zaključujeKorijere.

Upravo zbog toga - poučen prethodnim iskustvima uključujući sa De Frajom i Keitomkoji će napustiti Lacio za par meseci jer im ugovor ističe 2018. godine - predsednik Klaudio Lotito, piše rimski Mesađero,  je spremio ponudu Sergeju za produžetak ugovora do 2022. godine i povećanje plate na 1.500.000 evra  koja bi svake godine progresivno rasla da bi u poslednjoj fazi iznosila 2.000.000.

U ovom momentu Sergej Milinković Savić je drugi najvredniji fudbaler Srbije. Skoro duplo skuplji od Dušana Tadića i za koji milion jefitniji od Nemanje Matića.  Ali vreme radi za njega i u budućnosti će skoro sigurno postazi najskuplji fudbaler u istoriji Srbije i srušiti rekord Nikole Maksimovića.

Juventus i ostrvski velikani poput Mančester Junajteda, Čelsija i Arsenala su se do sada pominjali kao moguće destinacije. Prvo sledi produžetak saradnje sa Rimljanima i verovatno još jedan sezona u Laciju. A onda i prelazak na fudbal najviše klase… Cenu srpskog veziste bi dodatno mogao da podigne uspeh mlade reprezentacije na EP u Poljskoj gde će on biti prva zvezda Orlića i jedan od najatraktivnijih igrača na celom truniru.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar