Јувентус креће у мисију „Шпанска тројка“: У игри је преко 100.000.000 евра!

Стара дама слао скауте да посматрају тројицу репрезентативаца Црвене фурије!

Фудбал 31.03.2017 | 16:00
Јувентус креће у мисију „Шпанска тројка“: У игри је преко 100.000.000 евра!
Прво тренер, а онда - појачања.

То је формула којом ће да се води Јувентусова врхушка у наредном периоду, како би се наставио тријумфални низ у Италији и додатно учврстила позиција у самом врху европског фудбала. 

Прича око продужетка уговора са Масимилијаном Алегријем могла би да се заврши врло брзо, а услов који је трофејни италијански стручњак поставио пред Даму јесте да му се обезбеди јак пројекат за будућност. То је, изгледа, управо оно што Јувентус и жели да испуни - да се посвети куповини играчима који би требало да буду залог за надолазеће године. Али, уједно и фудбалере који могу да направе разлику већ сада. 

Торински Тутоспорт, иначе добро обавештен о дешавањима у оба локална клуба, јавио је да Јувентус прати трилинг шпанских репрезентативаца и да су их скаути италијанског шампиона навелико пратили у окршају младих селекција Фурије и Италије, одигран у понедељак увече. У питању су Ињаки Вилијамс, Ектор Бељерин и Марко Асенсио. 

Њих тројица су одиграла практично свих 90 минута тог меча, пошто је само Асенсио са терена изашао неколико тренутака раније пре последњег судијског звиждука. 

Како се наводи, у игри је сума од преко 100.000.000 евра! С тим што ће Јувентус имати озбиљно тежак посао да капарише поменуту тројку. Односно, све појединце из ове групе.

Јер, Ектор Бељерин је одавно на радару матичног клуба, Барселоне, а велика је жеља и Пепа Гвардиоле у Манчестер Ситију. Такође, седмицама уназад спекулише се да је хитроноги десни бек изразио верност Тобџијама, упркос тешким временима у којим се клуб налази.

Још једна негативна ствар у овој потенцијалној куповини је и то што Бељерин има важећи уговор до 2023. године, с тим што Арсенал неће ни да седне за сто с купцима уколико нуде мање од 50.000.000 евра.

Марко Асенсио се налази „ни на небу, ни на земљи“ када је његова каријера у Реалу у питању. Не игра много, у другом је плану код Зинедина Зидана, а упркос свему томе он је изразио жељу да остане и бори се за дрес Краљевског клуба. Упркос томе, у Јувентусу имају жељу да пробају да га наговоре да се предомисли. Његова тренутна вредност је око 25.000.000 евра.

Асенсио је тип играча каквог Јуве тражи дуже време. Офанзивни је везиста, а подједнако добро сналази се на обе крилне позиције. У случају да овај трансфер пропадне, Јувентус има спремну листу играча с нешто другачијим карактеристикама, који такође покривају нешто другачије позиције. А то су Сергеј Милинковић Савић и Корентан Толисо, иначе добри на свим местима у средњој линији везног реда.

Момак који комплетира трио је Ињаки Вилијамс. У његовом уговор с Билбаом стоји откупна клаузула од 50.000.000 евра, с тим што у Баскији не желе да говоре о нижим, већ о вишим ценама. Ињакија прати и Барселона, с тим што у Торину инсистирају да подобно испрате развој ситуације око једног од најталентованијих младих играча Шпаније. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар