Juventus kreće u misiju „Španska trojka“: U igri je preko 100.000.000 evra!

Stara dama slao skaute da posmatraju trojicu reprezentativaca Crvene furije!

Fudbal 31.03.2017 | 16:00
Juventus kreće u misiju „Španska trojka“: U igri je preko 100.000.000 evra!
Prvo trener, a onda - pojačanja.

To je formula kojom će da se vodi Juventusova vrhuška u narednom periodu, kako bi se nastavio trijumfalni niz u Italiji i dodatno učvrstila pozicija u samom vrhu evropskog fudbala. 

Priča oko produžetka ugovora sa Masimilijanom Alegrijem mogla bi da se završi vrlo brzo, a uslov koji je trofejni italijanski stručnjak postavio pred Damu jeste da mu se obezbedi jak projekat za budućnost. To je, izgleda, upravo ono što Juventus i želi da ispuni - da se posveti kupovini igračima koji bi trebalo da budu zalog za nadolazeće godine. Ali, ujedno i fudbalere koji mogu da naprave razliku već sada. 

Torinski Tutosport, inače dobro obavešten o dešavanjima u oba lokalna kluba, javio je da Juventus prati triling španskih reprezentativaca i da su ih skauti italijanskog šampiona naveliko pratili u okršaju mladih selekcija Furije i Italije, odigran u ponedeljak uveče. U pitanju su Injaki Vilijams, Ektor Beljerin i Marko Asensio. 

Njih trojica su odigrala praktično svih 90 minuta tog meča, pošto je samo Asensio sa terena izašao nekoliko trenutaka ranije pre poslednjeg sudijskog zvižduka. 

Kako se navodi, u igri je suma od preko 100.000.000 evra! S tim što će Juventus imati ozbiljno težak posao da kapariše pomenutu trojku. Odnosno, sve pojedince iz ove grupe.

Jer, Ektor Beljerin je odavno na radaru matičnog kluba, Barselone, a velika je želja i Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju. Takođe, sedmicama unazad spekuliše se da je hitronogi desni bek izrazio vernost Tobdžijama, uprkos teškim vremenima u kojim se klub nalazi.

Još jedna negativna stvar u ovoj potencijalnoj kupovini je i to što Beljerin ima važeći ugovor do 2023. godine, s tim što Arsenal neće ni da sedne za sto s kupcima ukoliko nude manje od 50.000.000 evra.

Marko Asensio se nalazi „ni na nebu, ni na zemlji“ kada je njegova karijera u Realu u pitanju. Ne igra mnogo, u drugom je planu kod Zinedina Zidana, a uprkos svemu tome on je izrazio želju da ostane i bori se za dres Kraljevskog kluba. Uprkos tome, u Juventusu imaju želju da probaju da ga nagovore da se predomisli. Njegova trenutna vrednost je oko 25.000.000 evra.

Asensio je tip igrača kakvog Juve traži duže vreme. Ofanzivni je vezista, a podjednako dobro snalazi se na obe krilne pozicije. U slučaju da ovaj transfer propadne, Juventus ima spremnu listu igrača s nešto drugačijim karakteristikama, koji takođe pokrivaju nešto drugačije pozicije. A to su Sergej Milinković Savić i Korentan Toliso, inače dobri na svim mestima u srednjoj liniji veznog reda.

Momak koji kompletira trio je Injaki Vilijams. U njegovom ugovor s Bilbaom stoji otkupna klauzula od 50.000.000 evra, s tim što u Baskiji ne žele da govore o nižim, već o višim cenama. Injakija prati i Barselona, s tim što u Torinu insistiraju da podobno isprate razvoj situacije oko jednog od najtalentovanijih mladih igrača Španije. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar