Арсенал одредио цијену за Санчеза, Челси му нуди дупло боље паре!

Уместо Косте или Азара?!

Фудбал 03.04.2017 | 15:30
Арсенал одредио цијену за Санчеза, Челси му нуди дупло боље паре!
Док се бори да задржи Едена Азара и чека расплет ситуаије са Дијегом Костом, Челси је свестан да му је у нападу за наредну сезону потребно појачање топ класе. ДијегоКоста готово сигурно иуде у Кину, а неће бити чудо ни ако Белгијанац оде у Реал. Зато Плавци на време покушавају да нађу адекватне замене...

Алексис Санчез је на врху листе жеља! Он је Контеов први пик, а није тајда да га је Италијан жарко желео док је био тренер Јувентуса и док је Чилеанац играо за Удинезе одакле се преселио у Барселону. Лукаку и Мората су такође опције за напад Плаваца, али све зависи одАзара.

И ако Белгијанац остане у Челсију, Санчез је прва мета. Њему уговор истиће у јуну 2018. године, а с обзиром на атмосферу у Арсеналу, скоро је сигурно да га неће продужити. Не зна се ни шта ће бити с Венгером, тако да је Алексис далеко ближи одласку него останку. Арсенал не сме да се коцка са играћем који ће наредног лета ући у последњу годину уговора и мораће да га прода како би зарадио.

Одстрвски медији већ спекулишу и да су Тобџије одредиле цену од 60.000.000 евра заСанчеза. Истина, неки слабији играчи се данас плаћају више, али Санчезова ситуација са уговором диктира такву цену и Арсенал ће морати да буде задовољан и ако добије тих 60.000.000 евра.

Када се реши ситуација са Костом и Азаром и када Челси буде имао представу како ће изгледати њихов напада наредне сезоне, неће бити проблем да исплати поменуту суму градском ривалу. Спреман је и мамац за Алексиса. Прво, Челси му нуди већу могућност освајања трофеја, а Конте ће наредне сезоне покушати да нападне Лигу шампиона. Друго, Плавци су спремни да му понуде 250.000 фунти недељно. Скоро дупло више од ових 130.000 фунти седмично које сада има у Арсеналу. То би значило скоро 15.000.000 евра за Санчеза на годишњем нивоу.

Наравно, Арсенал не би волео да градском ривалу прода најбољег играча, али није баш у ситуацији да бира. Више ће се питати Алексис него Тобџије. Арсеналова нада остају ПСЖ и остали заинтересовани клубови за Чилеанца...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар