Arsenal odredio cijenu za Sančeza, Čelsi mu nudi duplo bolje pare!

Umesto Koste ili Azara?!

Fudbal 03.04.2017 | 15:30
Arsenal odredio cijenu za Sančeza, Čelsi mu nudi duplo bolje pare!
Dok se bori da zadrži Edena Azara i čeka rasplet situaije sa Dijegom Kostom, Čelsi je svestan da mu je u napadu za narednu sezonu potrebno pojačanje top klase. DijegoKosta gotovo sigurno iude u Kinu, a neće biti čudo ni ako Belgijanac ode u Real. Zato Plavci na vreme pokušavaju da nađu adekvatne zamene...

Aleksis Sančez je na vrhu liste želja! On je Konteov prvi pik, a nije tajda da ga je Italijan žarko želeo dok je bio trener Juventusa i dok je Čileanac igrao za Udineze odakle se preselio u Barselonu. Lukaku i Morata su takođe opcije za napad Plavaca, ali sve zavisi odAzara.

I ako Belgijanac ostane u Čelsiju, Sančez je prva meta. Njemu ugovor istiće u junu 2018. godine, a s obzirom na atmosferu u Arsenalu, skoro je sigurno da ga neće produžiti. Ne zna se ni šta će biti s Vengerom, tako da je Aleksis daleko bliži odlasku nego ostanku. Arsenal ne sme da se kocka sa igraćem koji će narednog leta ući u poslednju godinu ugovora i moraće da ga proda kako bi zaradio.

Odstrvski mediji već spekulišu i da su Tobdžije odredile cenu od 60.000.000 evra zaSančeza. Istina, neki slabiji igrači se danas plaćaju više, ali Sančezova situacija sa ugovorom diktira takvu cenu i Arsenal će morati da bude zadovoljan i ako dobije tih 60.000.000 evra.

Kada se reši situacija sa Kostom i Azarom i kada Čelsi bude imao predstavu kako će izgledati njihov napada naredne sezone, neće biti problem da isplati pomenutu sumu gradskom rivalu. Spreman je i mamac za Aleksisa. Prvo, Čelsi mu nudi veću mogućnost osvajanja trofeja, a Konte će naredne sezone pokušati da napadne Ligu šampiona. Drugo, Plavci su spremni da mu ponude 250.000 funti nedeljno. Skoro duplo više od ovih 130.000 funti sedmično koje sada ima u Arsenalu. To bi značilo skoro 15.000.000 evra za Sančeza na godišnjem nivou.

Naravno, Arsenal ne bi voleo da gradskom rivalu proda najboljeg igrača, ali nije baš u situaciji da bira. Više će se pitati Aleksis nego Tobdžije. Arsenalova nada ostaju PSŽ i ostali zainteresovani klubovi za Čileanca...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar