И дисциплински за Чолаковићеву?

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је данас да ће покренути дисциплински поступак против амбасадора БиХ у Холандији Мирсаде Чолаковић, која је одбила да његово писмо у вези са ревизијом пресуде по тужби против Србије, прослиједи Међународном суду правде у Хагу.

Босна и Херцеговина 29.03.2017 | 22:57
И дисциплински за Чолаковићеву?
"Комисија која је испитивала овај случај завршила је свој посао и предала извјештај у мој кабинет, а на основу оног што сам видио, очигледно је да је ту било кршења процедура и зато ће мој сљедећи потез бити покретање дисциплинског поступка против Чолаковићеве. На крају тог поступка, видјећемо до каквих санкција и посљедица ће доћи", рекао је Црнадак.

Црнадак каже да је то његова обавеза, јер на тај начин брани институције - и министра иностраних послова и Министарства иностраних послова БиХ.

"Желим и да спријечим покушаје паралелизма у раду институција БиХ, јер је паралелизам веома опасан и може довести до ескалације проблема и неповјерења унутар БиХ", истакао је Црнадак.

Црнадак сматра да је потез Чолаковићеве, која се оглушила о његов захтјев, а послушала нелегално наређење бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да писмо министра иностраних послова БиХ не прослиједи Суду у Хагу, био врло непромишљен и опасан по опште односе у БиХ, због чега цијели случај мора да има одговарајући епилог.

"Надам се да у наредном периоду оваквих или сличних случајева више неће бити. Нећу дозволити да се било ко поиграва са Министарством иностраних послова и да било ко, само са једним телефонским позивом, покушава да преузме улогу цијеле институције, као што је то Изетбеговић покушао према овом министарству", нагласио је Црнадак.

Међународни суд правде у Хагу одбацио је 9. марта захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије уз образложење да га нису поднијеле надлежне институције БиХ. Неовлаштено ју је поднио такозвани агент БиХ Сакиб Софтић. 

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ре ре

29.03.2017 16:39

Тако Игоре, само напријед...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.03.2017 16:53

Браво Игоре, било је и вријеме. Доста су они нас Србе понизавали, и бахатост спроводили, шаљу своје по амбасадама да прате све, а не раде ниста, ту су их њихови послали да шпијунирају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

29.03.2017 17:57

Ти оцито не схватас како ради босански МИП Наиме сваки од три народа има своје квоте и тацно се зна који од три народа добија коју амбасаду. А то знаци да у ствари свако сваког спујунира, проводи бахатост

Name

ре Милош

29.03.2017 18:25

Ти оцити не знас да њихови иду кад и гдје хоце, раде ста хоце, и ником ниста, само се Срби кажњавају и цути се кад Србе понижавају, тад нико не реагује. А сто се тице амбасада ту се шаљу људи који не знају да раде свој посао, нити знају језик, амбасадори се именују страначки, а не ко какву биографију има, и ста је радио у животу. Толико од бившег амбасадора. Поздрав Милоше!

Name

е

29.03.2017 17:20

Немој бити смјесан Црнадак! А како цес је дисциплиноват? Ти је ниси ни именовао а да је ти уцис дисциплини! И ти би требао бити дисциплинован јер си такодјер злоуботребијо своју функциу! Ти ниси ту да саљес писма у име само једног народа вец си представник свих народа у БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.03.2017 18:22

Истина. Предсједниство је то које има овласти а не министар. Ко је њега овластио да он испред дрзаве писе неко писмо? Могли би се они мало по суду гањати.

Name

Зозон

29.03.2017 18:19

Опет представа за широке народне масе. Па јбм му миша, ви сте од почетка били за смиривање тензија откуд сад ово.Па није ваљда чика Милорад био у праву кад је говорио да Бакир жели зло српском народу.

ОДГОВОРИТЕ