Нема краја пеховима Јанка Типсаревића...!

Српски легендарни тенисер од 2013. покушава да се врати тамо где је некада био, али га константо повреде спречавају у томе.

Тенис 30.03.2017 | 19:15
Нема краја пеховима Јанка Типсаревића...!
Јанко Типсаревић бори се као лав да се врати тамо где је био крајем лета и почетком јесени 2013. године када су почели озбиљни проблеми с његовим стопалом, због којих је касније оперисан и био ван терена дуже од годину дана.

Практично од када се вратио у акцију после понављане операције тетиве ноге стопала, на којој му се својевремено појавио бенигни тумор, сјајни српски спортиста мучи се са новим, ситним и мање ситним повредама, које га по правилу "саплету" сваки пут када се затрчи уз АТП листу.

Утолико, ово пролеће 2017. године није другачије од претходног.

"Пукао ми је мишић задње ложе", преноси "Спортски журнал" изјаву Типсаревића (32), уз констатацију да повреда није тешка и да ће популарни "Типса" ускоро моћи да настави с тренинзима и покуша у што бољој форми да дочека почетак сезоне на земљаним подлогама која ће званично почети 10. априла на турнирима Серије 250 у Хјустону, САД и Маракешу, Мароко, после чега следи и први Мастерс на шљаци, у Монте Карлу.

Ипак, реалније је да ће Типсаревић, као и почетком године, излазак из повреде и потрагу за формом започети на неким од челенџер турнира, налик оним везаним у Бангкоку где је у јануару са две узастопне титуле успео да сакупи солидан број АТП бодова и уђе међу првих 100, међутим ту је стао и тренутно се налази на 93. месту на свету.

Од друге титуле у престоници Тајланда у размаку од недељу дана, средином јануара, Типсаревић је одиграо само три и по меча на АТП туру, ту "половину" је добио, јер му је Данијел Химено Травер предао у Киту при резултату 4:1 у првом сету, а остала три је изгубио - од Томаша Белучија у Киту, Александра Долгополова у Буенос Аиресу и Доминика Тима у Рију, тако да српски тенисер има скор 1-3 у 2017. години и 3-7 рачунајући АТП мечеве од септембра 2016. када је заблистао на турниру у Шенжену и пласирао се у полуфинале, које је предао Ришару Гаскеу.

Типсаревића, због свега наведеног, и даље нема мешу Дејвис куп репрезентативцима Србије који ће се наредног викенда у Дворани "Александар Николић" борити са Шпанијом у четвртфиналу Светске групе.

Освајач четири АТП турнира и, најважније, "салатаре" са осталим ДК репрезентативцима током незаборавне 2010. године, стигао је до осмине финала УС Опена 2013. где је поражен од Давида Ферера у четири сета, после велике борбе.

Био је то почетак Типсаревићевих проблема са повредом, коју је покушавао да залечи играјући и тренирајући, а све је - уз лоше резултате те јесени - кулминирало његовим неодазивањем тадашњем селектору Богдану Обрадовићу и саопштењем о озбиљности повреде и могућој потреби за хируршким захватом.

Иако је повреда и опрација била толико озбиљна да је вероватније било да Типсаревић прекине каријеру, он је први пут од јесени 2013. године заиграо у Хјустону, априла 2015. године и до новог повлачења, после УС Опена у септембру, забележио три АТП победе и седам пораза.

Типсаревићу је, после здравља, најпотребније да игра, јер је у јануару, иако на челенџер нивоу, доказао да - кад уђе у ритам - у њему и даље има барута!

Јанков АТП скор од почетка проблема са стопалом:

2013: 1-5

2014: 0-0

2015: 3-7

2016: 8-11

2017: 1-3

Укупно: 13-28

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар