Nema kraja pehovima Janka Tipsarevića...!

Srpski legendarni teniser od 2013. pokušava da se vrati tamo gde je nekada bio, ali ga konstanto povrede sprečavaju u tome.

Tenis 30.03.2017 | 19:15
Nema kraja pehovima Janka Tipsarevića...!
Janko Tipsarević bori se kao lav da se vrati tamo gde je bio krajem leta i početkom jeseni 2013. godine kada su počeli ozbiljni problemi s njegovim stopalom, zbog kojih je kasnije operisan i bio van terena duže od godinu dana.

Praktično od kada se vratio u akciju posle ponavljane operacije tetive noge stopala, na kojoj mu se svojevremeno pojavio benigni tumor, sjajni srpski sportista muči se sa novim, sitnim i manje sitnim povredama, koje ga po pravilu "sapletu" svaki put kada se zatrči uz ATP listu.

Utoliko, ovo proleće 2017. godine nije drugačije od prethodnog.

"Pukao mi je mišić zadnje lože", prenosi "Sportski žurnal" izjavu Tipsarevića (32), uz konstataciju da povreda nije teška i da će popularni "Tipsa" uskoro moći da nastavi s treninzima i pokuša u što boljoj formi da dočeka početak sezone na zemljanim podlogama koja će zvanično početi 10. aprila na turnirima Serije 250 u Hjustonu, SAD i Marakešu, Maroko, posle čega sledi i prvi Masters na šljaci, u Monte Karlu.

Ipak, realnije je da će Tipsarević, kao i početkom godine, izlazak iz povrede i potragu za formom započeti na nekim od čelendžer turnira, nalik onim vezanim u Bangkoku gde je u januaru sa dve uzastopne titule uspeo da sakupi solidan broj ATP bodova i uđe među prvih 100, međutim tu je stao i trenutno se nalazi na 93. mestu na svetu.

Od druge titule u prestonici Tajlanda u razmaku od nedelju dana, sredinom januara, Tipsarević je odigrao samo tri i po meča na ATP turu, tu "polovinu" je dobio, jer mu je Danijel Himeno Traver predao u Kitu pri rezultatu 4:1 u prvom setu, a ostala tri je izgubio - od Tomaša Belučija u Kitu, Aleksandra Dolgopolova u Buenos Airesu i Dominika Tima u Riju, tako da srpski teniser ima skor 1-3 u 2017. godini i 3-7 računajući ATP mečeve od septembra 2016. kada je zablistao na turniru u Šenženu i plasirao se u polufinale, koje je predao Rišaru Gaskeu.

Tipsarevića, zbog svega navedenog, i dalje nema mešu Dejvis kup reprezentativcima Srbije koji će se narednog vikenda u Dvorani "Aleksandar Nikolić" boriti sa Španijom u četvrtfinalu Svetske grupe.

Osvajač četiri ATP turnira i, najvažnije, "salatare" sa ostalim DK reprezentativcima tokom nezaboravne 2010. godine, stigao je do osmine finala US Opena 2013. gde je poražen od Davida Ferera u četiri seta, posle velike borbe.

Bio je to početak Tipsarevićevih problema sa povredom, koju je pokušavao da zaleči igrajući i trenirajući, a sve je - uz loše rezultate te jeseni - kulminiralo njegovim neodazivanjem tadašnjem selektoru Bogdanu Obradoviću i saopštenjem o ozbiljnosti povrede i mogućoj potrebi za hirurškim zahvatom.

Iako je povreda i opracija bila toliko ozbiljna da je verovatnije bilo da Tipsarević prekine karijeru, on je prvi put od jeseni 2013. godine zaigrao u Hjustonu, aprila 2015. godine i do novog povlačenja, posle US Opena u septembru, zabeležio tri ATP pobede i sedam poraza.

Tipsareviću je, posle zdravlja, najpotrebnije da igra, jer je u januaru, iako na čelendžer nivou, dokazao da - kad uđe u ritam - u njemu i dalje ima baruta!

Jankov ATP skor od početka problema sa stopalom:

2013: 1-5

2014: 0-0

2015: 3-7

2016: 8-11

2017: 1-3

Ukupno: 13-28

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar