Кодро: Поносан на дрес у којем је играо мој отац!

Један од играча који је добио прилику да дебитује у дресу репрезентације Босне и Херцеговине на сусрету против Албаније (1:2) био је и Кенан Кодро, нападач шпанске Осасуне.

Фудбал 29.03.2017 | 19:30
Кодро: Поносан на дрес у којем је играо мој отац!
О његовој игри селектор "змајева" Мехмед Баждаревић имао је само похвале, а на прес конференцији након утакмице у Елбасану, између осталог је рекао да Кодро представља садашњост али и будућност бх. фудбала.

Без обзира на похвале Кодро чврсто стоји на земљи.

"Сваком играчу би годиле ове ријечи, па тако и мени. Међутим, оне су за мене још један додатни мотив да наставим да радим, да тренирам као претходних мјесеци у свом клубу те да се борим за сљедећи позив", рекао је млади Кодро, а пренио званични сајт Фудбалског савеза БиХ.

Играње за репрезентацију чији дрес је носио и његов отац Мехо Кодро свакако је несвакидашње искуство.

"Мало је било чудно све то, пошто је и тата био репрезентативац али ето мало смо промијенили историју и статистику јер су овакви случајеви код нас заиста ријетки. Ја сам ту да се борим и докажем. Мада се нисам родио у Босни и Хецеговини не кажу џаба да 'крв није вода' па тако сам и ја поносн на све што се десило и наравно захваљујем се селектору на позиву и прилици коју ми је пружио".

Носити познато презиме може представљати оптерећење али млади репрезентативац БиХ о томе има свој став.

"Мало је на почетку тешко, али сад сам се навикао. Свјестан сам да ће моје презиме увијек изазивати интересовање медија али то је моја реалност и морам да се носим са тим. Наравно има доста и предности, могу да учим од тате јер ипак је он играо на истој позицији као и ја сада и можемо много причати о томе. Моја жеља је да се наметнем сам и да ме препознају по ономе шта ја радим".

Наравно, кад имате познатог оца увијек вас упоређују, па су тако и новинари често спомињали како Кодро млађи, неодољиво игром и покретима подсјећа на Кодру старијег.

"Доста људи ми је то већ рекло и то је стварно лијепо, још ако успијем да дам толико голова као он биће одлично".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар