Kodro: Ponosan na dres u kojem je igrao moj otac!

Jedan od igrača koji je dobio priliku da debituje u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine na susretu protiv Albanije (1:2) bio je i Kenan Kodro, napadač španske Osasune.

Fudbal 29.03.2017 | 19:30
Kodro: Ponosan na dres u kojem je igrao moj otac!
O njegovoj igri selektor "zmajeva" Mehmed Baždarević imao je samo pohvale, a na pres konferenciji nakon utakmice u Elbasanu, između ostalog je rekao da Kodro predstavlja sadašnjost ali i budućnost bh. fudbala.

Bez obzira na pohvale Kodro čvrsto stoji na zemlji.

"Svakom igraču bi godile ove riječi, pa tako i meni. Međutim, one su za mene još jedan dodatni motiv da nastavim da radim, da treniram kao prethodnih mjeseci u svom klubu te da se borim za sljedeći poziv", rekao je mladi Kodro, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Igranje za reprezentaciju čiji dres je nosio i njegov otac Meho Kodro svakako je nesvakidašnje iskustvo.

"Malo je bilo čudno sve to, pošto je i tata bio reprezentativac ali eto malo smo promijenili istoriju i statistiku jer su ovakvi slučajevi kod nas zaista rijetki. Ja sam tu da se borim i dokažem. Mada se nisam rodio u Bosni i Hecegovini ne kažu džaba da 'krv nije voda' pa tako sam i ja ponosn na sve što se desilo i naravno zahvaljujem se selektoru na pozivu i prilici koju mi je pružio".

Nositi poznato prezime može predstavljati opterećenje ali mladi reprezentativac BiH o tome ima svoj stav.

"Malo je na početku teško, ali sad sam se navikao. Svjestan sam da će moje prezime uvijek izazivati interesovanje medija ali to je moja realnost i moram da se nosim sa tim. Naravno ima dosta i prednosti, mogu da učim od tate jer ipak je on igrao na istoj poziciji kao i ja sada i možemo mnogo pričati o tome. Moja želja je da se nametnem sam i da me prepoznaju po onome šta ja radim".

Naravno, kad imate poznatog oca uvijek vas upoređuju, pa su tako i novinari često spominjali kako Kodro mlađi, neodoljivo igrom i pokretima podsjeća na Kodru starijeg.

"Dosta ljudi mi je to već reklo i to je stvarno lijepo, još ako uspijem da dam toliko golova kao on biće odlično".

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar