Швајни: Ту сам због Пауновића, он је као Гвардиола!

Бастијан Швајнштајгер, некадашњи капитен репрезентације Немачке, допутовао је у Чикаго, заједно са супругом и бившом српском тенисерком Аном Ивановић.  Лудница у Чикагу: Швајни дочекан као рок звезда! Некадашњи капитен репрезентације Немачке Бастијан Швајнштајгер стигао је у Чикаго где ће играти за тим који са клупе предводи наш тренер Вељко Пауновић. Погледајте видео снимке. . .

Фудбал 29.03.2017 | 15:30
Швајни: Ту сам због Пауновића, он је као Гвардиола!
Они су на аеродрому дочекани овацијама неколико стотина симпатизера.

Швајштајгер је стигао на лекарске прегледе како би потписао уговор са МЛС лигашем Чикаго Фајером, који са клупе води српски тренер Вељко Пауновић. Немац ће се обавезати на једногодишњу сарадњу са Чикагом уз плату од 4,5 милиона долара.

Некадашњи фудбалер минхенског Бајерна и Манчестер Јунајтеда истакао је да је кључну улогу у доласку у Чикаго имао баш Пауновић.

"Сличан је Гвардиоли, по стилу игре и визији фудбала, одушевљен сам. То је било пресудно да дођем у Чикаго. Желим још да играм на високом нивоу и сигуран сам да ћу то показати", рекао је Швајштајгер за Њујорк тајмс.



Претходних годину и по дана играо је за Јунајтед, одиграо је само 35 утакмица и био у немилости менаџера Жозеа Муриња, који га је пребацио у млади тим.

За селекцију Немачке одиграо је 121 утакмицу, уз 24 гола, и био један од кључних играча тима на путу ка титули првака света на Мундијалу у Бразилу 2014. године.



Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Додо

29.03.2017 15:06

Што не показа у Манчестеру

ОДГОВОРИТЕ