Švajni: Tu sam zbog Paunovića, on je kao Gvardiola!

Bastijan Švajnštajger, nekadašnji kapiten reprezentacije Nemačke, doputovao je u Čikago, zajedno sa suprugom i bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović.  Ludnica u Čikagu: Švajni dočekan kao rok zvezda! Nekadašnji kapiten reprezentacije Nemačke Bastijan Švajnštajger stigao je u Čikago gde će igrati za tim koji sa klupe predvodi naš trener Veljko Paunović. Pogledajte video snimke. . .

Fudbal 29.03.2017 | 15:30
Švajni: Tu sam zbog Paunovića, on je kao Gvardiola!
Oni su na aerodromu dočekani ovacijama nekoliko stotina simpatizera.

Švajštajger je stigao na lekarske preglede kako bi potpisao ugovor sa MLS ligašem Čikago Fajerom, koji sa klupe vodi srpski trener Veljko Paunović. Nemac će se obavezati na jednogodišnju saradnju sa Čikagom uz platu od 4,5 miliona dolara.

Nekadašnji fudbaler minhenskog Bajerna i Mančester Junajteda istakao je da je ključnu ulogu u dolasku u Čikago imao baš Paunović.

"Sličan je Gvardioli, po stilu igre i viziji fudbala, oduševljen sam. To je bilo presudno da dođem u Čikago. Želim još da igram na visokom nivou i siguran sam da ću to pokazati", rekao je Švajštajger za Njujork tajms.



Prethodnih godinu i po dana igrao je za Junajted, odigrao je samo 35 utakmica i bio u nemilosti menadžera Žozea Murinja, koji ga je prebacio u mladi tim.

Za selekciju Nemačke odigrao je 121 utakmicu, uz 24 gola, i bio jedan od ključnih igrača tima na putu ka tituli prvaka sveta na Mundijalu u Brazilu 2014. godine.



Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dodo

29.03.2017 15:06

Što ne pokaza u Mančesteru

ODGOVORITE