Пријатељска: БиХ славила у Албанији, уз 50. гол Џека!

Капитен Босне и Херцеговине у побједи "змајева" против Албаније у Елбасану 2:1 (2:0) постигао јубиларни 50. гол у дресу националног тима. Кенан Кодро асистент на дебију. Пријатељски меч протекао без инцидената.

Фудбал 28.03.2017 | 20:10
Пријатељска: БиХ славила у Албанији, уз 50. гол Џека!
Иако су албански "навијачи" најавили потенцијалне нереде на пријатељском мечу против БиХ, мирно је било на стадиону "Елбасан Арена", гдје је Босна и Херцеговина уписала побједу резултатом 2:1 (2:0).

Голове за бх. тим постигли су фудбалери римских ривала, Роме и Лација, Един Џеко и Сенад Лулић. Капитену БиХ и првотимцу "вучице" вечерашњи погодак био је јубиларни 50. у дресу "змајева".

Без Миралема Пјанића, Ведада Ибишевић, Сеада Колашинац, Едина Вишће, те младог Амера Гојака који је "посуђен" младој репрезентацији, тим Мехмеда Баждаревића доминирао је у првом полувремену, заслужено стигао до предности од два гола, а онда у наставку одиграо нешто слабије, те дозволио ривалу да преполови вођство.

Ипак, Албанци упркос нападима током већег дијела других 45 минута, нису успјели доћи до изједначења, па ће бх. тим у добром расположењу дочекати наредни квалификациони меч против Грчке, на зеничком "Билином пољу" 9. јуна.

Прво полувријеме протекло је у смиреној игри гостујуће селекције, која је контролисала игру и постигла два гола. Већ у седмом минуту меча Раде Крунић срушен је у шеснаестерцу Албаније, након којег је Џеко био прецизан са 11 метара.

Покушавали су домаћи стићи до изједначења, али јалови напади нису били довољни да се озбиљније запријети голу Асмира Беговића. У самом финишу првих 45 минута "змајеви" су постигли и други погодак. Дебитант Кенан Кодро одлично је центрирао са десне стране на петерац Албаније, гдје се одлично снашао Лулић и закуцао лопту у мрежу немоћног Томаса Стракоше.

У наставку боља је била селекција Албаније и заслужено стигла до гола. Баждаревић је извршио свих шест дозвољених измјена, па је тим који никада до сада није играо заједно, дјеловао поприлично смушено.

Такав однос снага донио је гол у мрежи Беговића. У 68. минуту Беким Балај побјегао је својим чуварима и главом смањио заостатак своје репрезентације. Чинило се тада да би Албанци могли и до изједначења. Свим силама покушавали су постићи још један погодак, али чувар мреже Челсија био је најзаслужнији што је остало 1:2.

Наиме, у 94. минуту, буквално у посљедњим секундама меча, домаћа селекција имала је велику шансу за изједначење, али је Беговић маестралном интервенцијом спасио свој гол и осигурао побједу бх. тима.

АЛБАНИЈА - БиХ 1:2 (0:2)
/Балај 68 - Џеко 7 пен, Лулић 43/

АЛБАНИЈА: Стракоша (46. Хоџа), Ала, Хисај, Весели, Баша, Мемушај (59. Роши), Љулаку (78. Чикалеши), Кукели, Алљи (46. Ајети), Балај, Хика (70. Латифи). Селектор: Ђовани де Бјази.

БиХ: Беговић, Врањеш (40. Стевановић), Зукановић, Шуњић, Ђумић, Лулић (69. Дуљевић), Прцић (46. Цимирот), Јајало (70. Вранчић), Крунић, Кодро (78. Павловић), Џеко (59. Бајић). Селектор: Мехмед Баждаревић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Купусар

28.03.2017 18:14

Зукановиц тараба а ови млади момци це сигурно играти боље треба их само уигравати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

28.03.2017 18:38

Одлицно прво полувријеме.. Дупло смо квалитетнији ..у Зеници нова три бода против Грцке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцо

28.03.2017 18:55

Цеститке момци. Побједи се негледа у зубе!.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сок

28.03.2017 19:33

Не контам,ови Албанци се уфурали као да су нека фудбалска и навијацка велесила.

ОДГОВОРИТЕ