Prijateljska: BiH slavila u Albaniji, uz 50. gol Džeka!

Kapiten Bosne i Hercegovine u pobjedi "zmajeva" protiv Albanije u Elbasanu 2:1 (2:0) postigao jubilarni 50. gol u dresu nacionalnog tima. Kenan Kodro asistent na debiju. Prijateljski meč protekao bez incidenata.

Fudbal 28.03.2017 | 20:10
Prijateljska: BiH slavila u Albaniji, uz 50. gol Džeka!
Iako su albanski "navijači" najavili potencijalne nerede na prijateljskom meču protiv BiH, mirno je bilo na stadionu "Elbasan Arena", gdje je Bosna i Hercegovina upisala pobjedu rezultatom 2:1 (2:0).

Golove za bh. tim postigli su fudbaleri rimskih rivala, Rome i Lacija, Edin Džeko i Senad Lulić. Kapitenu BiH i prvotimcu "vučice" večerašnji pogodak bio je jubilarni 50. u dresu "zmajeva".

Bez Miralema Pjanića, Vedada Ibišević, Seada Kolašinac, Edina Višće, te mladog Amera Gojaka koji je "posuđen" mladoj reprezentaciji, tim Mehmeda Baždarevića dominirao je u prvom poluvremenu, zasluženo stigao do prednosti od dva gola, a onda u nastavku odigrao nešto slabije, te dozvolio rivalu da prepolovi vođstvo.

Ipak, Albanci uprkos napadima tokom većeg dijela drugih 45 minuta, nisu uspjeli doći do izjednačenja, pa će bh. tim u dobrom raspoloženju dočekati naredni kvalifikacioni meč protiv Grčke, na zeničkom "Bilinom polju" 9. juna.

Prvo poluvrijeme proteklo je u smirenoj igri gostujuće selekcije, koja je kontrolisala igru i postigla dva gola. Već u sedmom minutu meča Rade Krunić srušen je u šesnaestercu Albanije, nakon kojeg je Džeko bio precizan sa 11 metara.

Pokušavali su domaći stići do izjednačenja, ali jalovi napadi nisu bili dovoljni da se ozbiljnije zaprijeti golu Asmira Begovića. U samom finišu prvih 45 minuta "zmajevi" su postigli i drugi pogodak. Debitant Kenan Kodro odlično je centrirao sa desne strane na peterac Albanije, gdje se odlično snašao Lulić i zakucao loptu u mrežu nemoćnog Tomasa Strakoše.

U nastavku bolja je bila selekcija Albanije i zasluženo stigla do gola. Baždarević je izvršio svih šest dozvoljenih izmjena, pa je tim koji nikada do sada nije igrao zajedno, djelovao poprilično smušeno.

Takav odnos snaga donio je gol u mreži Begovića. U 68. minutu Bekim Balaj pobjegao je svojim čuvarima i glavom smanjio zaostatak svoje reprezentacije. Činilo se tada da bi Albanci mogli i do izjednačenja. Svim silama pokušavali su postići još jedan pogodak, ali čuvar mreže Čelsija bio je najzaslužniji što je ostalo 1:2.

Naime, u 94. minutu, bukvalno u posljednjim sekundama meča, domaća selekcija imala je veliku šansu za izjednačenje, ali je Begović maestralnom intervencijom spasio svoj gol i osigurao pobjedu bh. tima.

ALBANIJA - BiH 1:2 (0:2)
/Balaj 68 - Džeko 7 pen, Lulić 43/

ALBANIJA: Strakoša (46. Hodža), Ala, Hisaj, Veseli, Baša, Memušaj (59. Roši), Ljulaku (78. Čikaleši), Kukeli, Allji (46. Ajeti), Balaj, Hika (70. Latifi). Selektor: Đovani de Bjazi.

BiH: Begović, Vranješ (40. Stevanović), Zukanović, Šunjić, Đumić, Lulić (69. Duljević), Prcić (46. Cimirot), Jajalo (70. Vrančić), Krunić, Kodro (78. Pavlović), Džeko (59. Bajić). Selektor: Mehmed Baždarević.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kupusar

28.03.2017 18:14

Zukanovic taraba a ovi mladi momci ce sigurno igrati bolje treba ih samo uigravati.

ODGOVORITE
Name

Vuk

28.03.2017 18:38

Odlicno prvo poluvrijeme.. Duplo smo kvalitetniji ..u Zenici nova tri boda protiv Grcke

ODGOVORITE
Name

Mrco

28.03.2017 18:55

Cestitke momci. Pobjedi se negleda u zube!.

ODGOVORITE
Name

Sok

28.03.2017 19:33

Ne kontam,ovi Albanci se ufurali kao da su neka fudbalska i navijacka velesila.

ODGOVORITE