Пријатељска: Лалатовић експериментисао, ''Орлићи'' поражени!

Слаба игра и еврогол Сергеја! Млада репрезентација изгубила у пријатељском мечу у Словачкој.  Млада репрезентација Србије, састављена махом од играча из Суперлиге, одмерила је снаге са још једним учесником предстојећег Европског првенства. . .

Фудбал 28.03.2017 | 19:40
Пријатељска: Лалатовић експериментисао, ''Орлићи'' поражени!
Победа и пораз У-21 селекције Србије у првој акцији под вођством Ненада Лалатовића!

После 2:0 против Шведске, актуелног првака Европе, на неутралном терену у Марбељи, "орлићи" су у уторак као гости изгубили од Словачке.

На стадиону Националног тренинг центра у Сењецу, Словачка - Србија 2:1 (0:0)!

Домаћин је у размаку од три минута стекао вођство од 2:0 (Бенеш 58, Зрелак 61), а наш тим је четири минута касније одговорио голом за који се показало да је био само почасни.

Треба рећи да је Лалатовић за разлику од претходне утакмице, када је Србија наступила у најјачем саставу, овог пута базирао екипу на играчима из домаћих клубова.

"Орлићима" је ово био последњи тест пред ЕУРО 2017, који се у Пољској одржава у другој половини јуна. Тамо ће се у првој фази надметати са Португалом, Шпанијом и Македонијом, док су Словаци у групи са Шведском, Енглеском и селекцијом домаћина.

Млада репрезентација Србије није успела да понови игру и резултат из меча од пре неколико дана против Шведске. У другом пријатељском мечу током селекторског мандатаНенада Лалатовића, Орлићи су доживели пораз на гостовању Словачкој у Сенецу. Домаћин је заслужено славио 2:1 у утакмици коју је нови селектор Србије искористио да провери све расположиве снаге.

Лалатовић је одлучио да одмори неке носиоце игре и пружи шансу резервистима. Променио је целу одбрамбену линију у односу на меч са Украјином и дао шансу Антићу, Миленковићу,Филиповићу и Марашу. У везном реду није било Сергеја Милинковић Савића и НемањеМаксимовића. Ожеговића је у шпицу напада заменио повратник из А тима Урош Ђурђевић, док су по крилима дејствовали Вељко Симић и Срђан Плавшић. Међутим, оваква Лалатовићевакомбинација се није показала успешном.  

Прво полувреме није одушевило. По једна добра шанса на обе стране и рововска битка на средини терена. Најбољу прилику Србије је пропустио Урош Ђурђевић у 17. минуту. Под притиском наших играча, попустила је последња линија Словака, Ђурђевић је изашао на голмана Родака али је овај одбранио… Потом смо имали још једну полушансу, али јеПлавшић закаснио на центрашут Антића.

У 26. минуту је домаћин узвратио преко капитена Зрелака. Словачки центарфор је сјајно тукао главом са петерца, али Вања Милинковић Савић још лепшом парадом спасао гол Орлића. У 34. минуту је Лалатовић морао принудно да врши измену пошто се Здјеларповредио после једног клизећег старта. Уступио је место Максимовићу…  

Србија је имала јалову иницијативу, али не и конкретне прилике до доласка на полувреме. Податак да су наши момци имали 63 одсто лопту у поседу наспрам 37 одсто Словачке и да су имали чак 119 пасова више (214 наспрам 95) најбоље говори о стилу игре. Словаци су покушавали дугим лоптама и центаршутевима, али Милинковић Савић је у неколико пута био сјајан у истрчавањима.

На полувремену је српски селектор у игру увео Грујића, Сергеја Милинковића Савића,Живковића и голмана Манојловића, али они нису успели да побољшају игру Србије. Штавише, уследило је погоршање које су Словаци искористили.

Најава тога је био детаљ из 50. минута када је Зрелак побегао Филиповићу и Марашу и ударцем искоса погодио супротну стативу гола Србије. У 58. минуту се затресла мрежа Србије. Опет је пукло по десном боку Србије, Михалик је додао до Сковајсе који је упутио повратну на пенал, Грујић није испратио свог играча и Бенес је рутински “из прве” искористио зицер.

Само три минута касније - 2:0 за Словачку! Велика грешка Милинковић Савића на средини терена који је изгубио лопту и омогућио контру Словацима коју њихов најбољи играчЗрелак рутински претвара у гол у ситуацији “један на један” са Манојловићем.

Орлићи су кренули на све или ништа и успели врло брзо да преполове предност домаћина.Живковић је покушао по десној страни, заустављен је, али се лопта се на 20 метара одбила до Милинковић Савића. Популарни СМС је "згазио лопту", преварио Словаке и онда фантастичним ударцем левицом са метара постигао еврогол пошто је погодио горњи, супротан угао Словачке. Али тај гол није био варница која ће распламсати ватру у игри Орлића…

Уместо да крену још јаче ка изједначењу, опет су успорили и почели да олако губе лопте и дуеле. На крају, Србија је и добро прошла. Словаци су у 89. минуту имали сјајну шансу за 3:1 пошто је Вестеницки страшним ударцем са 20 метара погодио пречку.

Словачка - Србија 2:1 (0:0)
/Бенес 58, Зрелак 61 - С. Милинковић Савић 65/

Словачка: Родак – Ваљент (од 46. Котула), Сковајса, Кралик, Шатка – Иван (22. Хук), Бенес – Михалик (од 80. Вестеницки), Хрин (од 66. Шафранко), Шпалек (од 46. Хараслин) – Зрелак

Србија: В. Милинковић-Савић (од 46. Манојловић) – Филиповић, Мараш, Миленковић, Антић – Лукић, Здјелар (од 35. Максимовић), Мелег (од 46. Грујић) – Плавшић, Симић (од 46. Живковић) – Ђурђевић

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар