Да ли је Турска суђена Тошићу?

Још један турски клуб ушао у трку за потпис Бамбија Тошића. Српски репрезентативац и даље жели да продужи уговор са ЦСКА, али је тачка размимоилажења висина плате.

Фудбал 02.04.2017 | 16:00
Да ли је Турска суђена Тошићу?
Претходне зиме неколико европских клубова показало је интересовање за Зорана Тошића, а такав тренд наставиће се очигледно и у месецима пре отварања летњег прелазног рока.

А како ствари стоје, уколико не буде дошло до неког озбиљнијег заокрета у преговорима са ЦСКА, Тошић би каријеру могао да настави у - Турској. Интересовање за искусног крилног нападача показао је Галатасарај. 

Према писањима медија у Русији и Турској, Галатасарај је озбиљно загризао за српског репрезентативца и жели да искористи чињеницу да му уговор са ЦСКА истиче на лето. То значи да емисари истанбулског клуба могу директно да уђу у преговоре с Тошићем и прескоче разговоре са ЦСКА. 

Проблем је, наводно, у томе што Тошић жели да настави сарадњу са Московљанима и док не исцрпи све опције неће улазити у причу с другим странама. Тачка Тошићевог размимоилажења са ЦСКА јесте висина годишње плате. Армејци су Србину понудили нови уговор, али вредан око 1.500.000 евра годишње. Његова садашња примања износе око 2.000.000 евра по сезони, док Тошић тражи више. 

Трабзон је дуго важио као један од главних кандидата за Тошићев потпис, али је интересовање је опало у међувремену, док је Галатасарај искочио као прва опција за наставак каријере. Галата свакако може да изађе на крај с Тошићевим финансијским захтевима, с тим што би на путу трансфера могли да стану клубови из Турске, који такође прате српског фудбалера. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар