Da li je Turska suđena Tošiću?

Još jedan turski klub ušao u trku za potpis Bambija Tošića. Srpski reprezentativac i dalje želi da produži ugovor sa CSKA, ali je tačka razmimoilaženja visina plate.

Fudbal 02.04.2017 | 16:00
Da li je Turska suđena Tošiću?
Prethodne zime nekoliko evropskih klubova pokazalo je interesovanje za Zorana Tošića, a takav trend nastaviće se očigledno i u mesecima pre otvaranja letnjeg prelaznog roka.

A kako stvari stoje, ukoliko ne bude došlo do nekog ozbiljnijeg zaokreta u pregovorima sa CSKA, Tošić bi karijeru mogao da nastavi u - Turskoj. Interesovanje za iskusnog krilnog napadača pokazao je Galatasaraj. 

Prema pisanjima medija u Rusiji i Turskoj, Galatasaraj je ozbiljno zagrizao za srpskog reprezentativca i želi da iskoristi činjenicu da mu ugovor sa CSKA ističe na leto. To znači da emisari istanbulskog kluba mogu direktno da uđu u pregovore s Tošićem i preskoče razgovore sa CSKA. 

Problem je, navodno, u tome što Tošić želi da nastavi saradnju sa Moskovljanima i dok ne iscrpi sve opcije neće ulaziti u priču s drugim stranama. Tačka Tošićevog razmimoilaženja sa CSKA jeste visina godišnje plate. Armejci su Srbinu ponudili novi ugovor, ali vredan oko 1.500.000 evra godišnje. Njegova sadašnja primanja iznose oko 2.000.000 evra po sezoni, dok Tošić traži više. 

Trabzon je dugo važio kao jedan od glavnih kandidata za Tošićev potpis, ali je interesovanje je opalo u međuvremenu, dok je Galatasaraj iskočio kao prva opcija za nastavak karijere. Galata svakako može da izađe na kraj s Tošićevim finansijskim zahtevima, s tim što bi na putu transfera mogli da stanu klubovi iz Turske, koji takođe prate srpskog fudbalera. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar