СП, квалификације - Азија: Из Персије се види Русија!

Иран победио Кину и учврстио се на првом месту Групе А азијске зоне квалификација. Јужна Кореја добила важан меч против Сирије, Узбекистан савладао Катар.

Фудбал 28.03.2017 | 19:00
СП, квалификације - Азија: Из Персије се види Русија!
У Групи А азијске зоне квалификација ситуација се полако кристалише.

Фаворити су забележили победе и после 7. кола Иран је лидер. "Мели" има четири бода више од Јужне Кореје, а пет од Узбекистана и међу овим екипа тражиће се директни путници на Мундијал 2018, односно тим који ће са трећег места у бараж. Шансе има и Срија...

Све три селекције су биле домаћини у уторак и забележиле идентичне победе - 1:0.

Иран је репрезентативним "првенцем" Мехдија Таремија у 46. минуту победио Кину. Публика на пуном Азади стадиону у Техерану уживала је у победи тима тима Карлоса Кеироша и бодовима који ће му готово сигурно донети шести пласман на светска првенства. Иран је четири пута играо на завршном турниру, јер се повукао из Шпаније 1982.

Кина са марчелом Лијијем је на петом месту са пет бодова и само теоретским шансама.



Ђонг Хо Хонг је био стрелац за Јужну Кореју против Сирије већ у четвртом минуту, али су навијачи у Сеулу стрепели до последњег судијског звиждука. Кореја је друга после седмог кола, док Сирија и даље има шансе да избори бараж, а можда чак и директан пласман. Селекцији која је домаћин у далекој Малезији имаће изузетно тежак посао у последња три кола против Кине, Катара и Ирана.



На велелепном стадиону Буњодкор у Ташкенту Узбекистан је славио победу против Катара голом Одила Ахмедова у 65.



Резултати 7. кола:

ГРУПА А

Узбекистан - Катар 1:0
Иран - Кина 1:0
Јужна Кореја - Сирија 1:0

ТАБЕЛА: Иран 17, Јужна Кореја 13, Узбекистан 12, Сирија 8, Кина 5, Катар 4.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар