SP, kvalifikacije - Azija: Iz Persije se vidi Rusija!

Iran pobedio Kinu i učvrstio se na prvom mestu Grupe A azijske zone kvalifikacija. Južna Koreja dobila važan meč protiv Sirije, Uzbekistan savladao Katar.

Fudbal 28.03.2017 | 19:00
SP, kvalifikacije - Azija: Iz Persije se vidi Rusija!
U Grupi A azijske zone kvalifikacija situacija se polako kristališe.

Favoriti su zabeležili pobede i posle 7. kola Iran je lider. "Meli" ima četiri boda više od Južne Koreje, a pet od Uzbekistana i među ovim ekipa tražiće se direktni putnici na Mundijal 2018, odnosno tim koji će sa trećeg mesta u baraž. Šanse ima i Srija...

Sve tri selekcije su bile domaćini u utorak i zabeležile identične pobede - 1:0.

Iran je reprezentativnim "prvencem" Mehdija Taremija u 46. minutu pobedio Kinu. Publika na punom Azadi stadionu u Teheranu uživala je u pobedi tima tima Karlosa Keiroša i bodovima koji će mu gotovo sigurno doneti šesti plasman na svetska prvenstva. Iran je četiri puta igrao na završnom turniru, jer se povukao iz Španije 1982.

Kina sa marčelom Lijijem je na petom mestu sa pet bodova i samo teoretskim šansama.



Đong Ho Hong je bio strelac za Južnu Koreju protiv Sirije već u četvrtom minutu, ali su navijači u Seulu strepeli do poslednjeg sudijskog zvižduka. Koreja je druga posle sedmog kola, dok Sirija i dalje ima šanse da izbori baraž, a možda čak i direktan plasman. Selekciji koja je domaćin u dalekoj Maleziji imaće izuzetno težak posao u poslednja tri kola protiv Kine, Katara i Irana.



Na velelepnom stadionu Bunjodkor u Taškentu Uzbekistan je slavio pobedu protiv Katara golom Odila Ahmedova u 65.



Rezultati 7. kola:

GRUPA A

Uzbekistan - Katar 1:0
Iran - Kina 1:0
Južna Koreja - Sirija 1:0

TABELA: Iran 17, Južna Koreja 13, Uzbekistan 12, Sirija 8, Kina 5, Katar 4.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar