Цецин "Анђео" с Мамуле у априлу

Црногорско острво Ластвица и тврђава Мамула на њему, где је Светлана Ражнатовић снимила неколико кадрова за нови спот "Анђео другог реда", који ће премијерно бити приказан наредног месеца, тема су и црногорских и српских медија због спора око дозволе за снимање. Тим поводом огласила се и фолк певачица на свом "Фејсбук" профилу:

Србија 28.03.2017 | 19:20
Цецин "Анђео" с Мамуле у априлу
Поводом писања о споту "Анђео другог реда", имамо сјајне вести - снимљен је у току марта на неколико локација у Црној Гори.

Међу њима је и острво Ластвица, односно, тврђава Мамула. Дозвола за снимање је добијена од "Предузећа за управљање морским добром Црне Горе", у чијој је то надлежности и од кога смо добили сагласност за снимање 13. и 14. марта текуће године.

Како је за закуп Мамуле на 49 година, прворангирана на међународном тендеру 2015. била швајцарска компанија "Орасцом хотелс манагемент", црногорски медији питају да ли су они дали дозволу за снимање Цециног спота.

Из компаније су одговорили да њихов уговор о дугорочном закупу још није ступио на снагу, те да они и даље нису преузели острво у закуп. Самим тим, нису надлежни да издају дозволе, па им то нико није ни тражио. То је потврдила и Цеца на друштвеним мрежама.

Иначе, на кружном острву Ластвица у Боки, пречника 200 метара, средином 19. века аустроугарски генерал Лазар Мамула је изградио тврђаву. Током оба светска рата тврђава је служила као злогласни затвор, познат по свирепости. У Другом светском рату у том концентрационом логору био је заточен велики број Срба из Црне Горе, БиХ и Хрватске, о чему говори и филм "Кампо Мамула" Велимира Стојановића.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар