Cecin "Anđeo" s Mamule u aprilu

Crnogorsko ostrvo Lastvica i tvrđava Mamula na njemu, gde je Svetlana Ražnatović snimila nekoliko kadrova za novi spot "Anđeo drugog reda", koji će premijerno biti prikazan narednog meseca, tema su i crnogorskih i srpskih medija zbog spora oko dozvole za snimanje. Tim povodom oglasila se i folk pevačica na svom "Fejsbuk" profilu:

Srbija 28.03.2017 | 19:20
Cecin "Anđeo" s Mamule u aprilu
Povodom pisanja o spotu "Anđeo drugog reda", imamo sjajne vesti - snimljen je u toku marta na nekoliko lokacija u Crnoj Gori.

Među njima je i ostrvo Lastvica, odnosno, tvrđava Mamula. Dozvola za snimanje je dobijena od "Preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore", u čijoj je to nadležnosti i od koga smo dobili saglasnost za snimanje 13. i 14. marta tekuće godine.

Kako je za zakup Mamule na 49 godina, prvorangirana na međunarodnom tenderu 2015. bila švajcarska kompanija "Orascom hotels management", crnogorski mediji pitaju da li su oni dali dozvolu za snimanje Cecinog spota.

Iz kompanije su odgovorili da njihov ugovor o dugoročnom zakupu još nije stupio na snagu, te da oni i dalje nisu preuzeli ostrvo u zakup. Samim tim, nisu nadležni da izdaju dozvole, pa im to niko nije ni tražio. To je potvrdila i Ceca na društvenim mrežama.

Inače, na kružnom ostrvu Lastvica u Boki, prečnika 200 metara, sredinom 19. veka austrougarski general Lazar Mamula je izgradio tvrđavu. Tokom oba svetska rata tvrđava je služila kao zloglasni zatvor, poznat po svireposti. U Drugom svetskom ratu u tom koncentracionom logoru bio je zatočen veliki broj Srba iz Crne Gore, BiH i Hrvatske, o čemu govori i film "Kampo Mamula" Velimira Stojanovića.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar