Почињу битке за Евролигу!

Данас је на програму први меч финалне серије Еврокупа између Валенсије и Уникахе.

Кошарка 28.03.2017 | 17:15
Почињу битке за Евролигу!
Пиринејско полуострво је на ногама. Недеља пред нама донеће одговор на питање - који "Шпанац" постаје члан елитног друштва континенталне кошарке у сезони 2017/2018?

Валенсија или Уникаха?

Слепи мишеви траже четврти трофеј у Еврокупу, док би састав из Малаге у идентичном сценарију постао први новајлија још од 2004. године који је стао на кров другорангираног такмичења под окриљем УЛЕБ-а.

Предигру првог од потенцијална три дуела у финалу Еврокупа представљао је суботњи окршај у Ендеси који је, попут сва четири овосезонска, припао момцима у ружичастој опреми (81:77). На истоку ће рећи "бољи смо, више пута смо вам то доказали", на западу"не можете да нас добијете шест пута у једној сезони"... Упркос свему наведеном, шеф стручног штаба Валенсије Педро Мартинез позива на опрез.

"Будите сигурни, Уникаха неће играти као у суботу", истакао је Мартинез у најави финалног дуела који је на програму вечерас од 20.30 у дворани Фуенте Сан Луис.

До коначног обрачуна, Валенсија је морала да "натопи" дрес и савлада Хапоел из Јерусалема у мајсторици, за разлику од Уникахе која је неочекивано лако изашла на крај са Локомотивом Кубањ савладавши је у Краснодару, потом потврдивши брејк на свом паркету.

Није тајна да шпанска кошарка може да понуди најразноврснију тактику, узбудљиве мечеве, уз доста "прљавштине" и тензије и нема сумње да ће седмица пред нама донети својеврсни спектакл.

"Када изгубите четири пута од истог тима, јасно је да сте лошији. Улога фаворита је на страни Валенсије, а ми ћемо морати да поправимо недостатке и уместо индивидуалних решења, покушати тимски да дођемо до победе", рекао је тренер Уникахе Ђоан Плаза.

Као један од најзанимљивијих дуела шпански медији виде судар балканских дивова - Дејана Муслија и Бојана Дубљевића. Ипак, део пажње посвећен је и историјским колонама које би могле да буду измењене када се сирена последњи пут огласи. Прво, бек Слепих мишеваРафа Мартинез престићи ће Владимира Веременка по броју учешћа у Еврокупу (130) уколико финална серија оде у трећи меч. Такође, ако буде мајсторице, Мартинез би могао да постане први играч који је 100 пута био у стартној постави, а уколико Валенсија стигне до трофеја, Мартинез ће бити први играч у историји који је стигао до три титуле у Еврокупу.

Горе поменути Дубљевић и Мартинез могли би да престигну Марка Поповића на листи најбољих стрелаца у историји Еврокупа. Поповић тренутно заузима челну позицију са 1.188, док је Мартинез скупио 1.185, а Дубљевић 1.176 поена.

Спремите се и - уживајте!

РАСПОРЕД ФИНАЛА ЕВРОКУПА

Уторак, 28. март, први меч:
Валенсија - Уникаха 20.30

Петак, 31. март, други меч:
Уникаха - Валенсија 21.00

Среда, 5. април, трећи меч (ако буде било потребе):
Валенсија - Уникаха 20.30

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар