Počinju bitke za Evroligu!

Danas je na programu prvi meč finalne serije Evrokupa između Valensije i Unikahe.

Košarka 28.03.2017 | 17:15
Počinju bitke za Evroligu!
Pirinejsko poluostrvo je na nogama. Nedelja pred nama doneće odgovor na pitanje - koji "Španac" postaje član elitnog društva kontinentalne košarke u sezoni 2017/2018?

Valensija ili Unikaha?

Slepi miševi traže četvrti trofej u Evrokupu, dok bi sastav iz Malage u identičnom scenariju postao prvi novajlija još od 2004. godine koji je stao na krov drugorangiranog takmičenja pod okriljem ULEB-a.

Predigru prvog od potencijalna tri duela u finalu Evrokupa predstavljao je subotnji okršaj u Endesi koji je, poput sva četiri ovosezonska, pripao momcima u ružičastoj opremi (81:77). Na istoku će reći "bolji smo, više puta smo vam to dokazali", na zapadu"ne možete da nas dobijete šest puta u jednoj sezoni"... Uprkos svemu navedenom, šef stručnog štaba Valensije Pedro Martinez poziva na oprez.

"Budite sigurni, Unikaha neće igrati kao u subotu", istakao je Martinez u najavi finalnog duela koji je na programu večeras od 20.30 u dvorani Fuente San Luis.

Do konačnog obračuna, Valensija je morala da "natopi" dres i savlada Hapoel iz Jerusalema u majstorici, za razliku od Unikahe koja je neočekivano lako izašla na kraj sa Lokomotivom Kubanj savladavši je u Krasnodaru, potom potvrdivši brejk na svom parketu.

Nije tajna da španska košarka može da ponudi najraznovrsniju taktiku, uzbudljive mečeve, uz dosta "prljavštine" i tenzije i nema sumnje da će sedmica pred nama doneti svojevrsni spektakl.

"Kada izgubite četiri puta od istog tima, jasno je da ste lošiji. Uloga favorita je na strani Valensije, a mi ćemo morati da popravimo nedostatke i umesto individualnih rešenja, pokušati timski da dođemo do pobede", rekao je trener Unikahe Đoan Plaza.

Kao jedan od najzanimljivijih duela španski mediji vide sudar balkanskih divova - Dejana Muslija i Bojana Dubljevića. Ipak, deo pažnje posvećen je i istorijskim kolonama koje bi mogle da budu izmenjene kada se sirena poslednji put oglasi. Prvo, bek Slepih miševaRafa Martinez prestići će Vladimira Veremenka po broju učešća u Evrokupu (130) ukoliko finalna serija ode u treći meč. Takođe, ako bude majstorice, Martinez bi mogao da postane prvi igrač koji je 100 puta bio u startnoj postavi, a ukoliko Valensija stigne do trofeja, Martinez će biti prvi igrač u istoriji koji je stigao do tri titule u Evrokupu.

Gore pomenuti Dubljević i Martinez mogli bi da prestignu Marka Popovića na listi najboljih strelaca u istoriji Evrokupa. Popović trenutno zauzima čelnu poziciju sa 1.188, dok je Martinez skupio 1.185, a Dubljević 1.176 poena.

Spremite se i - uživajte!

RASPORED FINALA EVROKUPA

Utorak, 28. mart, prvi meč:
Valensija - Unikaha 20.30

Petak, 31. mart, drugi meč:
Unikaha - Valensija 21.00

Sreda, 5. april, treći meč (ako bude bilo potrebe):
Valensija - Unikaha 20.30

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar