Борбени Иван Класнић: Можда се све лијепо заврши...!

Хрватски нападач и даље мучи муку са бубрезима, али се не предаје!

Фудбал 30.03.2017 | 08:00
Борбени Иван Класнић: Можда се све лијепо заврши...!
Борац је велики Иван Класнић, знамо то из његових најславнијих фудбалских дана, а упркос очајној здравственој ситуацији некадашњи репрезентатица Хрватске се не предаје. Каже да не одустаје од борбе и верује у “срећан крај” док ишчекује трећу трансплантацију бубрега.

Први проблеми јавили су се 2007. након чега му је пресађен мајчин бубрег, али је његово тело одбило тај орган. Други бубрег добио је од оца, а 2008. постао је и први фудбалер који је заиграо на великом такмичењу са трансплантованим бубрегом.

Ипак, прошлог септембра његово тело одбацило је и очев бубрег па је фудбалер од тада у критичном стању. Тренутно је у Хамбургу где три пута недељно одлази на дијализу и чека да се појави донор.

“Мислио сам да ћу имати краћи живот. Морам да прихватим судбину каква јесте, да идем сваког дана на дијализе, а можда се све на крају лепо заврши”, рекао је Класнић за немачку телевизију.

Захвалан је родтиељима који су се одрекли својих органа због њега.

“Уколико трећа трансплантација буде успешна нећу морати више на дијализе. Тешко ми пада чињеница што је моја мајка изгубила бубрег због мене, заиста сам им захвалан на свему”,напоменуо је Иван.

Класнић више не може да рачуна на бубрег неког од рођака, јер би било опасно по организам да му трећи пут пресаде орган сродника, али има јасну жељу:

“Надам се да ће ми нови бубрег омогућити да живим без тешкоћа”, поручио је нападач.

Иначе, док чека донора Класнић и даље игра фудбал једном недељно. Болест га није сломила.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар