Borbeni Ivan Klasnić: Možda se sve lijepo završi...!

Hrvatski napadač i dalje muči muku sa bubrezima, ali se ne predaje!

Fudbal 30.03.2017 | 08:00
Borbeni Ivan Klasnić: Možda se sve lijepo završi...!
Borac je veliki Ivan Klasnić, znamo to iz njegovih najslavnijih fudbalskih dana, a uprkos očajnoj zdravstvenoj situaciji nekadašnji reprezentatica Hrvatske se ne predaje. Kaže da ne odustaje od borbe i veruje u “srećan kraj” dok iščekuje treću transplantaciju bubrega.

Prvi problemi javili su se 2007. nakon čega mu je presađen majčin bubreg, ali je njegovo telo odbilo taj organ. Drugi bubreg dobio je od oca, a 2008. postao je i prvi fudbaler koji je zaigrao na velikom takmičenju sa transplantovanim bubregom.

Ipak, prošlog septembra njegovo telo odbacilo je i očev bubreg pa je fudbaler od tada u kritičnom stanju. Trenutno je u Hamburgu gde tri puta nedeljno odlazi na dijalizu i čeka da se pojavi donor.

“Mislio sam da ću imati kraći život. Moram da prihvatim sudbinu kakva jeste, da idem svakog dana na dijalize, a možda se sve na kraju lepo završi”, rekao je Klasnić za nemačku televiziju.

Zahvalan je rodtieljima koji su se odrekli svojih organa zbog njega.

“Ukoliko treća transplantacija bude uspešna neću morati više na dijalize. Teško mi pada činjenica što je moja majka izgubila bubreg zbog mene, zaista sam im zahvalan na svemu”,napomenuo je Ivan.

Klasnić više ne može da računa na bubreg nekog od rođaka, jer bi bilo opasno po organizam da mu treći put presade organ srodnika, ali ima jasnu želju:

“Nadam se da će mi novi bubreg omogućiti da živim bez teškoća”, poručio je napadač.

Inače, dok čeka donora Klasnić i dalje igra fudbal jednom nedeljno. Bolest ga nije slomila.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar