СП, квалификације - Азија: Јапан је лидер, Аустралија ухватила прикључак!

Аустралија сачувала шансе да се пласира на Светско првенство 2018. године, Јапан је готово сигуран учесник Мундијала, Емиратима истиче време. . .

Фудбал 28.03.2017 | 16:30
СП, квалификације - Азија: Јапан је лидер, Аустралија ухватила прикључак!
"Кенгури" су и даље у трци за Мундијал...

Аустралија је победила Уједињене Арапске Емирате 2:0 (1:0) у 7. колу Групе Б азијске зоне квалификација и сачувала шансе да се пласира на Светско првенство у Русији. Ако не директно, онда ће, према тренутној ситуацији, имати прилику да покуша кроз бараж да стигне до Мундијала 2018.

Колико је тријумф био значајан "кенгурима", толико су Емирати смањили шансе да стигну до завршног турнира, јер после седам кола имају четири бода мање од Аустралије и Саудијске Арабије, односно чак седам од Јапана.

Меч у Сиднеју одлучили су "Европљани" Џексон Ирвини из Бартон Албиона и Метју Леки из Инголштата. Ирвин је обезбедио рано вођство у седмом минуту, а нападач бундеслигаша је "оверио" тријумф у 78.

Јапан је у Саитами декласирао Тајланд 4:0 (2:0) и осамосталио се на челу табеле, барем док Саудијска Арабија не заврши меч са Ираком.

Шинђи Кагава, његов имењак Оказаки, Јуја Кубо и Маја Јошида били су стрелци за "самураје". Занимљиво, сва четворица играју у Европи. Најпознатија имена су Кагава и Оказаки из Борусије Дортмунд и Лестера, Кубо је члан Гента, а Јошида Саутемптона.

Резултати 7. кола:

Група Б

Аустралија - УАЕ 2:0
Јапан - Тајланд 4:0
Саудијска Арабија - Ирак 19.30

ТАБЕЛА: Јапан 16, С. Арабија (-1) 13, Аустралија 13, УАЕ 9, Ирак (-1) 4, Тајланд 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар