SP, kvalifikacije - Azija: Japan je lider, Australija uhvatila priključak!

Australija sačuvala šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo 2018. godine, Japan je gotovo siguran učesnik Mundijala, Emiratima ističe vreme. . .

Fudbal 28.03.2017 | 16:30
SP, kvalifikacije - Azija: Japan je lider, Australija uhvatila priključak!
"Kenguri" su i dalje u trci za Mundijal...

Australija je pobedila Ujedinjene Arapske Emirate 2:0 (1:0) u 7. kolu Grupe B azijske zone kvalifikacija i sačuvala šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Ako ne direktno, onda će, prema trenutnoj situaciji, imati priliku da pokuša kroz baraž da stigne do Mundijala 2018.

Koliko je trijumf bio značajan "kengurima", toliko su Emirati smanjili šanse da stignu do završnog turnira, jer posle sedam kola imaju četiri boda manje od Australije i Saudijske Arabije, odnosno čak sedam od Japana.

Meč u Sidneju odlučili su "Evropljani" Džekson Irvini iz Barton Albiona i Metju Leki iz Ingolštata. Irvin je obezbedio rano vođstvo u sedmom minutu, a napadač bundesligaša je "overio" trijumf u 78.

Japan je u Saitami deklasirao Tajland 4:0 (2:0) i osamostalio se na čelu tabele, barem dok Saudijska Arabija ne završi meč sa Irakom.

Šinđi Kagava, njegov imenjak Okazaki, Juja Kubo i Maja Jošida bili su strelci za "samuraje". Zanimljivo, sva četvorica igraju u Evropi. Najpoznatija imena su Kagava i Okazaki iz Borusije Dortmund i Lestera, Kubo je član Genta, a Jošida Sautemptona.

Rezultati 7. kola:

Grupa B

Australija - UAE 2:0
Japan - Tajland 4:0
Saudijska Arabija - Irak 19.30

TABELA: Japan 16, S. Arabija (-1) 13, Australija 13, UAE 9, Irak (-1) 4, Tajland 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar