Видео - На данашњи дан: Људи, вратио се Џордан!

Сећање на први повратак из пензије највећег од свих - 55 поена Никсима у Медисон сквер гардену!

Кошарка 28.03.2017 | 17:50
Видео - На данашњи дан: Људи, вратио се Џордан!
Најбољи кошаркаш свих времена Мајкл Џордан имао је толико рекорда и достигнућа у каријери да, када би се данима и месецима писало о томе, вероватно би се нешто пропустило. Његово летеће величанство је волело да „малтретира“ противнике, а често је имао пик баш на одређене тимове.

Током деведесетих година прошлог века, прецизније речено прве половине те деценије, омиљена Џорданова жртва били су Њујорк Никси. И то они Никси који су, рецимо, 1994. године играли финале НБА лиге, са све Патриком Јуингом и Џоном Старксом. А на клупи је седео легендарни Пет Рајли.

Џордан се, после једноипогодишње паузе, вратио на терен 18. марта 1995, а меч са Њујорком десет дана касније био је пети по повратку из пензије. Али то му није сметало да несрећним Никсима усред Медисон сквер гардена, спакује чак 55 поена - колико нико те сезоне у НБА лиги није убацио. Булси су иначе славили са 113:111.

Да ствар буде занимљивија, у последњој акцији Чикага на овом мечу Џордан није био себичан, већ је три секунде пре краја утакмице, “навукао“ и Старкса и Јуинга при скок шуту, а онда асистирао Канађанину Билу Венингтону, који је био сам под противничким кошем и лако је закуцао за победу.

Те вечери у Медисон Сквер Гардену Џордан је на паркету провео 39 минута, имао је шут из игре 37/21, промашио је само једно од 11 слободних бацања, а имао је и четири ухваћене лопте.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар