Video - Na današnji dan: Ljudi, vratio se Džordan!

Sećanje na prvi povratak iz penzije najvećeg od svih - 55 poena Niksima u Medison skver gardenu!

Košarka 28.03.2017 | 17:50
Video - Na današnji dan: Ljudi, vratio se Džordan!
Najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan imao je toliko rekorda i dostignuća u karijeri da, kada bi se danima i mesecima pisalo o tome, verovatno bi se nešto propustilo. Njegovo leteće veličanstvo je volelo da „maltretira“ protivnike, a često je imao pik baš na određene timove.

Tokom devedesetih godina prošlog veka, preciznije rečeno prve polovine te decenije, omiljena Džordanova žrtva bili su Njujork Niksi. I to oni Niksi koji su, recimo, 1994. godine igrali finale NBA lige, sa sve Patrikom Juingom i Džonom Starksom. A na klupi je sedeo legendarni Pet Rajli.

Džordan se, posle jednoipogodišnje pauze, vratio na teren 18. marta 1995, a meč sa Njujorkom deset dana kasnije bio je peti po povratku iz penzije. Ali to mu nije smetalo da nesrećnim Niksima usred Medison skver gardena, spakuje čak 55 poena - koliko niko te sezone u NBA ligi nije ubacio. Bulsi su inače slavili sa 113:111.

Da stvar bude zanimljivija, u poslednjoj akciji Čikaga na ovom meču Džordan nije bio sebičan, već je tri sekunde pre kraja utakmice, “navukao“ i Starksa i Juinga pri skok šutu, a onda asistirao Kanađaninu Bilu Veningtonu, koji je bio sam pod protivničkim košem i lako je zakucao za pobedu.

Te večeri u Medison Skver Gardenu Džordan je na parketu proveo 39 minuta, imao je šut iz igre 37/21, promašio je samo jedno od 11 slobodnih bacanja, a imao je i četiri uhvaćene lopte.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar