Хапшења због педофилије

У наставку акције “Армагедон”, који су припадници Службе за борбу против организованог криминала - Одељења за борбу против високотехнолошког криминала, спровели на територији Младеновца, Јагодине и Пожаревца ухапшене су две особе.

Србија 28.03.2017 | 15:35
Хапшења због педофилије
Осумњичене су да су починиле кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Ухапшени су Ж. И. (1979) из Младеновца и М. М. (1983) из Пожаревца.

Постоје основи сумње да су Ж.И. и М.М. у претходном периоду преузимали и размењивали порнографски материјал са другим лицима путем интернета.

Претресом станова и других просторија које користе осумњичени полиција је пронашла рачунаре и другу дигиталну опрему којим је вршено кривично дело, а која је привремено одузета ради дигитално-форензичких вештачења.

Осумњиченима је по налогу Посебног тужилаштва за високо технолшки криминал, одређено задржавање до 48 часова, након чега ће у законском року бити приведени тужилаштву.

Припадници Одељења за борбу против високотехнолошког криминала идентификовали су још једну особу у Јагодини, француског држављанина, осумњиченог да је починио кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Осумњичени је напустио територију Републике Србије пре неколико дана.

Министартво унутрашњих послова упутиће хитан захтев путем ЕУРОПОЛ-а француској полицији за предузимање даљих радњи на процесуирању овог лица.

(мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар