Украден златник тежак 100 кг

Провалници су из трезора једног берлинског музеја украли златник тежак 100 килограма и пречника око пола метра, који вреди око 3,8 милиона евра, саопштила је берлинска полиција.

Свијет 28.03.2017 | 09:50
Украден златник тежак 100 кг
„У ноц́и између недеље и понедељка из складишта Боде музеја на берлинском Музејском острву украден је канадски златник са ликом британске краљице Елизабете Друге. За провалницима се још трага“, наводи се у саопштењу.

Златник назива „Велики лист јавора“ други је по величини златник на свету, а највец́и је аустралијски „Златни кенгур“ који тежи једну тону.

Боде музеј припада склопу светски познатих музеја на тзв. Музејском острву у центру Берлина и осим античких скулптура поседује и велику збирку кованица међу које је спадао и „Велики лист јавора“.

Тик уз Музејско острво пролази железничка пруга поред које су пронађене мердевине за које се претпоставља да су послужиле провалницима при уласку у музеј. Истрагу је преузела специјална јединица берлинске полиције задужена за решавања пљачки уметничких дела.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Карадоз

28.03.2017 08:09

Украо неко шине са пруге у близини циганског села. Дође полиција у село и један пандур пита Цигу: – Је ли Циго, где су шине? – Не знам, мајке ми – одговара Цига. – Циго, последњи пут те питам, где су шине? – нервозно ће полицајац. – А не знам, мајке ми. Ено су нека деца тамо, можда су она узела… – Ајде Циго, не лупај – где ће деца да украду шине од 500 кила! На то ће Цига: – Ма шта зна дете шта је 500 кила…

ОДГОВОРИТЕ