Алонсо: Мекларен има најгоре перформансе у Формули 1!

Возач Мекларена Фернандо Алонсо рекао је да су перформансе болида његовог тима најгоре у Формули 1, као и да би "у нормалним условима" они били последњи на почетку трке.

Остали спортови 31.03.2017 | 15:45
Алонсо: Мекларен има најгоре перформансе у Формули 1!
Алонсо је у Мелбурну надмашио очекивања тако што је био 13. на почетку трке, а током већег дела је био у борби за бодове, само да би пред крај морао да одустане због проблема са вешањем. Његов тимски колега Стофел Вандорн био је последњи од свих возача, односно 13.

- Возио сам једну од својих најбољих трка до сада и неочекивано смо били у трци за бодовима све време. Било смо најгори по перформансама. Били смо 10. јер је квалификациони круг у суботу био изузетно добар. На почетку сам освојио једну позицију, а онда нам је повлачење (Ромена) Грожана дало још једну. У нормалним условима на нормалној стази, били бисмо последњи и претпоследњи - рекао је Алонсо за Скај.

Мекларен је у трци успео да избегне велике проблеме који су га мучили током предсезонског тестирања, али су аутомобили били спори. Вандорн је током квалификација био најспорији на најбржем делу стазе, док је Алфонсо био трећи од позади.

- Морали смо много да чувамо гориво, што нам је прилично штетило, али смо успели да сачувамо позицију. Био сам изненађен што сам био тако високо, али на крају нисмо успели да завршимо, тако да морамо убрзо да постанемо конкурентнији - рекао је Алонсо.

Мекларен се 2015. године поново ујединио са Хондом, али није успео да се врати у прве редове, док је њен мотор имао проблема са вибрацијама које су доводиле до кварова. Шеф Хондиног одељења за Ф1 Јусуке Хасегава рекао је да ће тим имати нови мотор за два месеца.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар