АБА плеј-оф: Будућност - Звезда, меч број ДВА!

Београђани играју за финале, а домаћин за наставак серије. Шта мислите, ко ће победити?

Кошарка 28.03.2017 | 16:45
АБА плеј-оф: Будућност - Звезда, меч број ДВА!
Будућност - Црвена звезда мтс, друга рунда!

Подгорички плаво-бели и београдски црвено-бели заиграће од 20 часова реванш полуфинала АБА лиге, уз директан пренос на ТВ Арена спорт. Браниоци титуле истрчаће на паркет "Мораче" са предношћу из прве утакмице и шансом да вечерас прођу у финале, док ће Подгоричани ући у меч са жељом да врате серију у Србију.

Најважнија вест уочи ове утакмице стигла је из Црне Горе, где је први плејмејкер домаћих Маркус Вилијамс добио отказ само два дана пре реванша. Без детаљног објашњења, тренер Будућности Илијас Зурос рекао је да Американац бурног темперамента није показао поштовање према клубу, тиму, саиграчима, тренерима и да је одлука о растанку донесена заједнички, на свим нивоима у "Морачи".

Дан касније, Црвена звезда мтс отпутовала је у Подгорицу у најјачем саставу и са идејом да користи Стефана Јовића колико то буде могуће. Тренер Звезде Дејан Радоњић рекао је да верује да ће Будућност реаговати на новонасталу ситуацију у клубу, захтевајући притом од свог тима да што боље изнесе још један захтеван меч у згуснутом распореду, против ривала који је имао десетак дана за одмор и "пуњење батерија".

Посматрајући традицију, Будућност је у 13 мечева АБА лиге у "Морачи" победила Звезду чак у 10 наврата. Посматрајући ову сезону, црвено-бели су остварили три победе над Подгоричанима у исто толико утакмица. Дуел лигашког дела у Црној Гори завршен је тријумфом Звезде од 23 поена разлике (77:54), реванш у Београду окончан је резултатом 82:66, док је у претходном, полуфиналном окршају било "плус 15" за Звезду - 82:67.

Вечерашњи дуел судиће тројка арбитара из три државе - Словенац Саша Пукл, Србин Урош Обркнежевић и Хрват Томислав Хордов, а карте су пуштене у продају током викенда. Термин евентуалне "мајсторице" је уторак, 4. април.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар