ABA plej-of: Budućnost - Zvezda, meč broj DVA!

Beograđani igraju za finale, a domaćin za nastavak serije. Šta mislite, ko će pobediti?

Košarka 28.03.2017 | 16:45
ABA plej-of: Budućnost - Zvezda, meč broj DVA!
Budućnost - Crvena zvezda mts, druga runda!

Podgorički plavo-beli i beogradski crveno-beli zaigraće od 20 časova revanš polufinala ABA lige, uz direktan prenos na TV Arena sport. Branioci titule istrčaće na parket "Morače" sa prednošću iz prve utakmice i šansom da večeras prođu u finale, dok će Podgoričani ući u meč sa željom da vrate seriju u Srbiju.

Najvažnija vest uoči ove utakmice stigla je iz Crne Gore, gde je prvi plejmejker domaćih Markus Vilijams dobio otkaz samo dva dana pre revanša. Bez detaljnog objašnjenja, trener Budućnosti Ilijas Zuros rekao je da Amerikanac burnog temperamenta nije pokazao poštovanje prema klubu, timu, saigračima, trenerima i da je odluka o rastanku donesena zajednički, na svim nivoima u "Morači".

Dan kasnije, Crvena zvezda mts otputovala je u Podgoricu u najjačem sastavu i sa idejom da koristi Stefana Jovića koliko to bude moguće. Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da veruje da će Budućnost reagovati na novonastalu situaciju u klubu, zahtevajući pritom od svog tima da što bolje iznese još jedan zahtevan meč u zgusnutom rasporedu, protiv rivala koji je imao desetak dana za odmor i "punjenje baterija".

Posmatrajući tradiciju, Budućnost je u 13 mečeva ABA lige u "Morači" pobedila Zvezdu čak u 10 navrata. Posmatrajući ovu sezonu, crveno-beli su ostvarili tri pobede nad Podgoričanima u isto toliko utakmica. Duel ligaškog dela u Crnoj Gori završen je trijumfom Zvezde od 23 poena razlike (77:54), revanš u Beogradu okončan je rezultatom 82:66, dok je u prethodnom, polufinalnom okršaju bilo "plus 15" za Zvezdu - 82:67.

Večerašnji duel sudiće trojka arbitara iz tri države - Slovenac Saša Pukl, Srbin Uroš Obrknežević i Hrvat Tomislav Hordov, a karte su puštene u prodaju tokom vikenda. Termin eventualne "majstorice" je utorak, 4. april.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar