Десет најпопуларњих свјетских дестинација за секс-туризам

Дестинацију за одмор људи бирају на основу личних афинитета. Неки највише воле музеје и историјске споменике, други су за авантуру у природи, трећи су у стању по цео дан да проведу на плажи, четвртима је само шопинг у мислима. . . Ипак, постоје и они који одређену дестинацију бирају због једног посебног разлога.

Путовања 28.03.2017 | 08:15
Десет најпопуларњих свјетских дестинација за секс-туризам
Неким туристима главни разлог путовање је - секс. Велику већину њих чине мушкарци, а већина "туристичких атракција" које посећују су жене. На глобалном нивоу, секс-туризам представља привредну грану у процвату, вредну милијарду долара. Процењује се да на свету има више милиона сексуалних радница/ка, укључених у посао који, у зависности од закона њихових држава, може бити легалан или илегалан.

Ових 10 дестинација су најпознатије, или најозлоглашеније, управо по својој "индустији" секс-туризма.

10. Доминиканска Република

Процењује се да између 60 и 100 хиљада жена у Доминикани раде као сексуалне раднице, а захваљујући близини САД посао им цвета. Проституција је легална, али секс са малолетницима није. Нажалост, све је већи број девојака које тим послом почињу да се баве пре пунолетства.

9. Камбоџа

Упркос ригорозним законима, најстарији занат на свету цвета. Невиност је посебно на цени, па се често нуди и на аукцијама. Подстакнути бедом родитељи понекад продају рођену децу у сексуално ропство. Сексуалне раднице у Камбоџи често су изложене насиљу.

8. Холандија

Амстердамски Кварт црвених фењера одавно је и надалеко познат. Проституција је легализована и законски одлично уређена, па сексуалним радницима нуди безбедно радно окружење. У холандској престоници може се наћи широк спектар сексуалних услуга од стандардног мисионарског секса до широког спектра фетиша.

7. Кенија

Слично Камбоџи, и у Кењи је сиромаштво главни покретач секс-туризма. Неретко се догађа да девојчице од 12 година бивају укључене у тај илегални посао. Како су већина сексуалних радница слабије образоване о ширењу сексуално преносивих болести, заштиту не користе баш често, што као последицу има пораст оболелих од сиде. Ипак, полиција у многим случајевима окреће леђа, па чек и подстиче проституцију, будући да она доноси велике приходе тој сиромашној земљи.

6. Филипини

Између 40 и 60 одсто свих туриста на Филипине долази због секса, а секс-туризам цвета упркос ригорозним законима. Око 500.000 девојака, углавном "маскираних" у келнерице, анагажоване су у секс-бизнису. Филипинцу су толерантна и отворена нација, па туристе охрабрују да иду до краја...

5. Колумбија

Поред нарко-картела, Колумбија је озлоглашена и по проституцији. Многе раднице ће спустити цену атрактивним клијенитма у потрази за изгледом и облинама попут холивудске звезде Софије Вергаре.

4. Индонезија

Ово је земља у којој је проституција злочин, у којој сексуална експлоатација и продаја белог робља представља озбиљан проблем. Ипак, бордели су пуни атрактивних девојака, са којима клијенти најчешће остварују контакт путем интернета.

3. Шпанија

Проституција је легалаа, па је Иберијско полуострво једна од европских топ-дестинација када је секс-туризам у питању. Улице црвених фењера у Мадриду и Барселони представљају популарне туристичке атракције. Већина девојака у њима долази из земаља Јужне Америке, где је сексуално ропство изузетно распрострањено.

2. Бразил

Растућа секс-индутрија подстакнута је великим бројам туриста, прелепим плажама, егзотичном природом и манифестацијама попут карневала у Рију, који привлачи као туристе тако и домаће становништво.

1. Тајланд

Земља је позната по црвеним фењерима. Закони који регулишу проституцију су, најблаже речено, нејасни, па је Тајланд права кошница када је секс-туризам у питању. Тајланђани су веома толерантни на његову појаву, што је допринело томе да трансродне проститутке, познате као "ладyбоyс", постану заштитни знак сексуалне туристичке понуде те земље. Око три милиона људи је укључено у тај посао, од чега једну трећину чине малолетници. Многи су, нажалост, жртве трговине и насиља.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ме

28.03.2017 06:47

Гамбиа је једна од тих дрзава,цланица, заборавили сте, ја Сам се лицно увјерио у то,. Зенске се Теби удварају, ти нетребас ниста да говорис, или пробавас да је мувас, оне Тебе мувају, имо Сам један примјер двије дјевојке су се потукле око тога тко це ме први мувати ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЈОЈ

28.03.2017 09:18

Код нас у Бања Луци цвјета сеx туризам, висе се и не плаца колико је све постало јефтино. Мислим да смо превазисли Амстердам, на 200 хиљада становника 100 хиљада у сеx туризму. Остало је муска популација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

28.03.2017 13:59

Браво за коментар, бас је тако. Јад и цемер.

Name

РС

29.03.2017 09:07

РС је најбоља сеx дестинација. Политичари карају а народ ћути.

ОДГОВОРИТЕ