Анализа: Уочи сутрашњег мега-дуела... Ко ће владати Европом у деценији пред нама?

Француска или Шпанија? Или можда ипак Немачка?

Фудбал 27.03.2017 | 23:00
Анализа: Уочи сутрашњег мега-дуела...  Ко ће владати Европом у деценији пред нама?
Србија има златне Орлиће, Португалци титулу првака Европе да оправдају, Немци су увек Немци, али Французи и Шпанци су ти који би у наредној деценији морали да владају фудбалом на Старом континенту. Тако бар тврде њихови најугледнији спортски листови Марка и Екип, али морамо да признамо - није то нимало навијачка констатација, већ реално сагледавање ствари уочи сутрашњег пријатељског дуела две екипе.

Али да загрејемо расправу оценом Арсена Венгера. Јер ма шта мислили о њему не можете му оспорити да уме да уочи таленат.

"Тренутно, Французи су најбољи фудбалери на свету. Ако се ставите у кожу Дидијеа Дешана схватићете да је ноћна мора изабрати најбољих 20... Па онда првих 11... Немате тај проблем ни у Шпанији. Немачка је ту негде, али ипак мало гора него што је била у Бразилу. Француска је за мене надолазећа велесила. Имају врхунске играче као Бразил пре 20 година. Суштински, на сваком ћошку можеш да пронађеш играча за репрезентацију. Сад ни (Монаков Тимуе) ни (Лионов Александре) Лаказет нису могли у репрезентацију. То није био случај пре 10 година. То је невероватан потенцијал", категорички ће Венгер.

Истина, застрашујуће делује француски састав, а околности постају још драматичније ако узмете у обзир ко све надолази. Притом, Антоан Гризман, Пол Погба, Н’Голо Канте... Сви они имају још барем шест репрезентативних година пред собом. Имаће млади уз кога да сазревају. А ти млади? Па, тешко да ико може да се похвали тако талентованим генерацијама.

Почевши од Рафаела Варана (23), Левина Курзаве (24), поменутог Бакајока (22),  Адријена Рабиоа (21), Усмана Дембелеа (19), Кингслија Кимана (20), Килијана Мбапеа (18), Антонија Марсијала (21), Томас Лемар (21), Емерик Лапорт (22), Самјуела Умтитија (23)... Сви они већ су, мање или више, прикључени сениорској репрезентацији што ће рећи да би врло ускоро требало да развију и аутоматизам у игри. А са таквим играчима... Да се најежиш колико јака екипа.

Међутим, Шпанци су се мало увредили, па подсећају да и они имају на чему да граде када ова златна генерације на челу са Серхиом Рамосом, Андресом Инијестом и осталима оде у заслужену пензију.

Иску су тек 24 године, Коке има 25 колико и Дани Карвахал, те Ињиго Мартинез и Тијаго Алкантара као један од предводника неке нове Црвене фурије. Ту су и Алваро Мората (24) иЂерар Деулофеу (23), па на још млађи Ектор Бељерин (22), Саул Њигез (22), Оливер Торес(22) Марко Асенсио (21), Ињаки Вилијамс (21), Мунир Ел Хадади (21), Хозе Луис Гаја (21)Хезус Ваљехо (20)...

Макар по титула у млађим селекцијама, Шпанци су и испред Француске.

Мада, никад не отписујте Немце. Посебно не кад знате да су ту Андонио Ридигер (24),Емре Џан (23) Џошуа Кимих (22), Џонатан Та (21), Никлас Суле (21), Лерој Сане (21),Јулијан Брант (21), Јулијан Вајгл (21), Серж Гнабри (21)...

Ту су још и Португалци, можда Белгијанци, па Италијани и увек незгодни Хрвати, прецењени Енглези, надамо се са овим новим таласом и Срби...

Дакле... Ко?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар