Вујошевић: Желим Гашића за сарадника на клупи БиХ!

Некадашњи тренер Партизана, а сада шеф струке француског Лиможа, Душко Вујошевић именован је у понедјељак за селектора кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине.

Кошарка 28.03.2017 | 19:50
Вујошевић: Желим Гашића за сарадника на клупи БиХ!
Вујошевић је потврдио сарадњу, додавши да ће детаљи и планови бити познатији у наредним данима.

"Бирам сараднике. Велимир Гашић је први кога бих желио да видим уз себе на клупи и то мјесто ће му бити понуђено, а да ли ће ући у стручни штаб зависиће прије свега од његове одлуке. Постоје још нека имена о којима се разговара, међутим, о њима ћемо говорити нешто касније, за све то је још рано", рекао је Вујошевић за "Блицспорт".

Велимир Гашић је актуелни тренер тузланске Слободе, а у каријери је био први помоћник Вујошевићу у Партизану. Самостално је још водио Раднички из Београда, Металац из Ваљева, бањалучки Борац и новосадску Војводину.

Незванично у стручни штаб А репрезентације БиХ могао би ући и Јосип Панџа, тренер који је са кадетском репрезентацијом БиХ освојио титулу шампиона Европе.

Вујошевић је "побиједио" Словенца Алеша Пипана, с којим је ушао у финални круг избора.

Генерални секретар Кошаркашког савеза БиХДубравко Барбарић потврдио је да је преостало још само да се потпише уговор са црногорским стручњаком.

"Господин Душко Вујошевић је дефинитивно изабран за новог селектора и с њим ће бити потписан четворогодишњи уговор. То је селектор и тренер који може спојити нашу кошаркашку перспективу са властитим искуством и знањем које је заиста велико. Први изазов за њега биће претквалификације за Свјетско првенство 2019. године. Наш циљ је свакако стварање новог тима", рекао је Барбарић.

Босна и Херцеговина квалификациони циклус почиње у августу, а противници "змајева" у претквалификацијама биће Шведска, Јерменија и Словачка. Двије првопласиране репрезентације наставиће квалификације за Мундобаскет у Кини 2019. године.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар