Монтела: Михајловић је имао храбрости у Милану!

Тренер Милана Виченцо Монтела одао је признање свом претходнику на клупи "росонера" Синиши Михајловићу због храбрости да пружи шансу Ђанлуиђију Донаруми.

Фудбал 30.03.2017 | 11:00
Монтела: Михајловић је имао храбрости у Милану!
Ђанлуиђи Донарума (18) постао је прошле године познат и онима који површно прате италијански фудбал.

Миланов бисер пред стативама ушао је у први тим под вођством Синише Михајловића, брзо се усталио пред стативама и показао да ће Италија имати спремну замену за Ђанлуиђија Буфона када "Ђиђи" одлучи да је време за крај.

У међувремену, Михајловић је напустио Сан Сиро, прошлог лета преузео Торину, а Донарума је остао испред мреже италијанског великана, где и даље показује огроман таленат. Ове сезоне наступио је на 32 утакмице, а већ је био позиван и у "А" репрезентацију, за коју је и дебитовао.

Српски стручњак је у октобру 2015. године, на изненађење многих, тада 16-годишњег Донаруму ставио испред много искуснијег Дијега Лопеза, што се касније испоставило као сјајан потез.

"Све заслуге припадају Синиши јер је имао храбрости да на гол стави 16-годишњег чувара мреже. Сигуран сам да ће постати најбољи голман света, али тренутно то мора да ради у дресу Милана како би исказао пун потенцијал", рекао је Монтела.

Донарума је стигао да брани и на два меча репрезентације Италије, а очекује се и да у уторак буде на голу у пријатељској утакмици против Холандије.

Наследник Ђанлуиђија Буфона скренуо је пажњу многих клубова, попут Јувентуса и Манчестер Ситија, који је чак спреман да понуди 150 милиона евра за њега.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар