Montela: Mihajlović je imao hrabrosti u Milanu!

Trener Milana Vičenco Montela odao je priznanje svom prethodniku na klupi "rosonera" Siniši Mihajloviću zbog hrabrosti da pruži šansu Đanluiđiju Donarumi.

Fudbal 30.03.2017 | 11:00
Montela: Mihajlović je imao hrabrosti u Milanu!
Đanluiđi Donaruma (18) postao je prošle godine poznat i onima koji površno prate italijanski fudbal.

Milanov biser pred stativama ušao je u prvi tim pod vođstvom Siniše Mihajlovića, brzo se ustalio pred stativama i pokazao da će Italija imati spremnu zamenu za Đanluiđija Bufona kada "Điđi" odluči da je vreme za kraj.

U međuvremenu, Mihajlović je napustio San Siro, prošlog leta preuzeo Torinu, a Donaruma je ostao ispred mreže italijanskog velikana, gde i dalje pokazuje ogroman talenat. Ove sezone nastupio je na 32 utakmice, a već je bio pozivan i u "A" reprezentaciju, za koju je i debitovao.

Srpski stručnjak je u oktobru 2015. godine, na iznenađenje mnogih, tada 16-godišnjeg Donarumu stavio ispred mnogo iskusnijeg Dijega Lopeza, što se kasnije ispostavilo kao sjajan potez.

"Sve zasluge pripadaju Siniši jer je imao hrabrosti da na gol stavi 16-godišnjeg čuvara mreže. Siguran sam da će postati najbolji golman sveta, ali trenutno to mora da radi u dresu Milana kako bi iskazao pun potencijal", rekao je Montela.

Donaruma je stigao da brani i na dva meča reprezentacije Italije, a očekuje se i da u utorak bude na golu u prijateljskoj utakmici protiv Holandije.

Naslednik Đanluiđija Bufona skrenuo je pažnju mnogih klubova, poput Juventusa i Mančester Sitija, koji je čak spreman da ponudi 150 miliona evra za njega.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar