Дужници имају проблем с водом

У билећком Водоводу муку муче са наплатом воде, а за разлику од грађана који редовно измирују своје обавезе, највеће проблем том предузећу праве правна лица.

Република Српска 27.03.2017 | 14:01
Дужници имају проблем с водом
Око 100 правних лица регистрованих у Билећи, њих чак 43 у овом мјесецу искључено је са водоводне мреже због тога ште не измирују своје обавезе. Највећи дуужници су ФК “Херцеговац” са око 30 хиљада и “Дом здравља” који дугује 25 хиљаде марака.

“У склопу наше посљедње акције, осим физичких лица, који хе било знатно више, 43 правна лица нису редовно плаћала своје услуге укључујући и оне који се баве и трговином и угиститељством. Ту се налазе и неке установе које се баве културом, спортом и здрављем. Највећи дужници су ФК Херцеговац са 30 и Дом здравља са 25 хиљада марака”, рекао је Борислав Вукоје, директор “Водовода Билећа”

Тако су крајем седмице међу онима који су остали без воде били и у Дому здравља, али им је убрзо и пуштена.

На другој страни грађани су ти који своје рачуне редовно плаћају.

“Наш степен наплативости, кумулативни, за прошлу годину је 83, 84 посто што се може речи задовољавајући,  И ако би издвојили само физичка лица он је још већи. Наш просјек кваре правна лица. Физичка лица, грађани, редовно плаћају воду” додао је Вукоје.

Оно што је проблем највећих дужника је и то што се општина Билећа налази у тешкој финансијској ситуацији и не измирује своје обавезе према установама којим управља, док су нам у Дому здравља рекли да због смањења средства од Фонда здравства имају проблеме са плаћањем режија.

(БН телевизија)
 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рики

27.03.2017 12:56

Српска пуца по свим шавовима :-(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гвидо

27.03.2017 13:03

Е да је паметан овај црни Билећки народ,неби уопсте воду плаћао.Јер воде стално не стаје прљава је смрди.И не треба да се плаћа.Што да би они могли себи да измирују плате.А сто народ воду за пице купује то није битно.Руководство водовада Билећа треба подхитно смијенути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рики

27.03.2017 13:39

*смијенити