Dužnici imaju problem s vodom

U bilećkom Vodovodu muku muče sa naplatom vode, a za razliku od građana koji redovno izmiruju svoje obaveze, najveće problem tom preduzeću prave pravna lica.

Republika Srpska 27.03.2017 | 14:01
Dužnici imaju problem s vodom
Oko 100 pravnih lica registrovanih u Bileći, njih čak 43 u ovom mjesecu isključeno je sa vodovodne mreže zbog toga šte ne izmiruju svoje obaveze. Najveći duužnici su FK “Hercegovac” sa oko 30 hiljada i “Dom zdravlja” koji duguje 25 hiljade maraka.

“U sklopu naše posljednje akcije, osim fizičkih lica, koji he bilo znatno više, 43 pravna lica nisu redovno plaćala svoje usluge uključujući i one koji se bave i trgovinom i ugistiteljstvom. Tu se nalaze i neke ustanove koje se bave kulturom, sportom i zdravljem. Najveći dužnici su FK Hercegovac sa 30 i Dom zdravlja sa 25 hiljada maraka”, rekao je Borislav Vukoje, direktor “Vodovoda Bileća”

Tako su krajem sedmice među onima koji su ostali bez vode bili i u Domu zdravlja, ali im je ubrzo i puštena.

Na drugoj strani građani su ti koji svoje račune redovno plaćaju.

“Naš stepen naplativosti, kumulativni, za prošlu godinu je 83, 84 posto što se može reči zadovoljavajući,  I ako bi izdvojili samo fizička lica on je još veći. Naš prosjek kvare pravna lica. Fizička lica, građani, redovno plaćaju vodu” dodao je Vukoje.

Ono što je problem najvećih dužnika je i to što se opština Bileća nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i ne izmiruje svoje obaveze prema ustanovama kojim upravlja, dok su nam u Domu zdravlja rekli da zbog smanjenja sredstva od Fonda zdravstva imaju probleme sa plaćanjem režija.

(BN televizija)
 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Riki

27.03.2017 12:56

Srpska puca po svim šavovima :-(

ODGOVORITE
Name

Gvido

27.03.2017 13:03

E da je pametan ovaj crni Bilećki narod,nebi uopste vodu plaćao.Jer vode stalno ne staje prljava je smrdi.I ne treba da se plaća.Što da bi oni mogli sebi da izmiruju plate.A sto narod vodu za pice kupuje to nije bitno.Rukovodstvo vodovada Bileća treba podhitno smijenuti.

ODGOVORITE
Name

Riki

27.03.2017 13:39

*smijeniti