Велика подршка приватном сектору

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић информисао је делегацију Одбора директора Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/, који бораве у вишедневној посјети БиХ, о политичким и економским приликама у БиХ и региону, процесу приближавања ЕУ и испуњавању обавеза из Реформске агенде.

Босна и Херцеговина 27.03.2017 | 13:21
Велика подршка приватном сектору
На састанку у Бањалуци, предсједавајући Предсједништва БиХ нагласио је да се све тензије у региону неповољно одражавају на БиХ и изразио увјерење да ће у најскорије вријеме доћи до њиховог смиривања.

Саговорници су се сагласили да би, због високе незапослености у БиХ, од пресудног значаја била већа подршка у области приватног предузетништва, што би на најбољи начин допринијело бољој економској перспективи Републике Српске и БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Иванић је подржао наставак активности Европске банке за обнову и развој на развоју инфраструктуре у БиХ, посебно Коридора "Пет це", као и развоју локалних заједница.

Он сматра да би реформа комуналних предузећа на нивоу општина допринијела бољем квалитету услуга, од чега би првенствено грађани имали корист.

Чланови делегације захвалили су Иванићу за исцрпне информације и информисали га о плановима за конкретне активности ЕБРД-а у БиХ у предстојећем периоду.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

27.03.2017 15:46

Под приватницима Младен мисли на Чорокала, Кају, Слобу, сина Игора итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој ој

27.03.2017 16:49

Васа највеца подрска производњи је да се склоните. На крају це вад уклонити кука и мотика.

ОДГОВОРИТЕ